Nina Derwael klaar voor nieuw WK

Van 29 oktober tot 6 november neemt het WK turnen plaats in Liverpool. Nina Derwael zal deelnemen maar focust zich op twee toestellen. Dit door onder andere een blessure aan de knie.

De Olympische medaillewinnaar Nina Derwael zal voor het eerst in lange tijd deelnemen aan een competitie. En daar heeft ze heel veel zin in, dat zei ze gisteren op het VRT nieuws.
Derwael nam na haar Olympisch avontuur een lange pauze. Het traject naar de spelen was lang en alles behalve vlekkeloos. Niet alleen was corona een spelbreker, ook haar coaches kwamen in opspraak na een geval van grensoverschrijdend gedrag in de gymnastiekwereld. Een hoop obstakels en dan spreken we nog niet over de uren training die de topsportster samen met haar teamgenoten klopten voor de Olympische droom.

Moeilijke voorbereiding

De lange pauze na de Olympische spelen was echter niet zonder gevolgen.
Ook al bleef Nina actief tijdens haar ‘verlof’, (onder andere door haar deelname aan Dancing With the Stars) toch verloor ze specifieke spiermassa die cruciaal zijn voor het turnen. Iets waarvan ze zelf in de media verklaarde verbaast over te zijn hoelang het duurde voor bepaalde spieren weer op punt stonden. Dit was onder andere de reden dat ze een competitie in Parijs aan zich voorbij liet gaan.
Voor Sporza reageerde Derwael dat de voorbereiding voor het WK moeilijk was. Ze vreesde op een gegeven moment dat ze nooit meer het niveau zou halen dat ze ooit had. Een knieblessure en een relatiebreuk zorgden ook voor moeilijkheden tijdens de voorbereiding.
Nu straalt ze zelfvertrouwen uit en stapt ze samen met haar team naar het WK in Liverpool. Ze wil er vooral plezier maken en genieten van de competitie. Qua moeilijkheid ligt haar oefening op een 6.5, hetzelfde niveau als bij het vorige WK waar ze goud won. Derwael zal zich op het WK focussen op twee toestellen namelijk de brug met ongelijke leggers en de balk. Vloer en sprong laat ze door haar knie nog even achterwegen.
Klik op deze link voor het volledige interview van Sporza.

Wij wensen Nina Derwael en het gehele Belgische team alvast heel veel succes toe in Liverpool.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!