Nina Derwael naar halve finale Dancing with the Stars

Nina Derwael mag naar de halve finale van Dancing with the Stars. Ze was de topper van de week met 43 punten.

In een speciale week waar de koppels van vaste danspartner moesten veranderen, ging Nina Derwael de vloer op met Frank. Samen zetten ze een vurige samba neer met veel focus op techniek.
Voor deze dans was er namelijk een essentieel element dat de koppels moesten tonen in hun choreografie. Voor Nina’s samba was dat de batucada. Een dansbeweging waarbij je op een snelle manier vanuit de heupen stappen naar achteren zet. Een technisch element dat Derwael een paar frustratiemomentjes bezorgden tijdens de training. Het essentieel element was dan ook niet makkelijk in een snelle dans als de samba.
Maar Nina wist met haar danspartner Frank toch een mooie score neer te zetten van 43 punten. De atlete haalde maar liefst 3 tienen binnen en een 9 tijdens de reguliere juryscore. Voor haar essentieel element kreeg ze een technische score van 4/5.

Ra-Ra Rasputin

Met een discomarathon streden de koppels uiteindelijk tegen elkaar voor extra punten. Derwael haalde hier de tweede plaats en kreeg 6 punten. Nora Gharib, die we kennen uit de film Patser en van haar deelname aan K3 zoekt K3 en The Masked Singer, behaalde 8 punten.
Met een score van 49 punten was Derwael samen met danspartner Frank de nummer 1 van de avond.

Instagram