Nina Derwael past voor EK door blessure

Nina Derwael zal niet deelnemen aan het EK in Antalya door een schouderblessure.

De laatste competitie waar Derwael aan deelnam was het WK in Liverpool. Ze won er brons. Een knappe prestatie na een lange pauze. Het EK in Turkije zou de volgende wedstrijd zijn maar dat gaat nu niet door door een schouderblessure.
Tijdens het trainen schoot haar bovenarm gedeeltelijk uit de kom bij de afsprong. Tijdens de revalidatie zal de instabiele schouder worden versterkt.

Spijt maar gemotiveerd voor het WK

Op haar sociale media zegt Nina Derwael dat ze spijt heeft dat ze niet kan deelnemen. Ze zat naar haar gevoel weer op het niveau waar ze wou zitten. De gymnaste zal zich nu focussen op haar herstel om in het najaar in Antwerpen op het WK te staan.

“Een blessure is altijd een tegenvaller en komt ook nooit op een goed moment. Het is erg jammer, want het goeie gevoel was net terug. Ik had de wedstrijd in Stuttgart laten schieten om goed voort te werken, maar helaas… Ik focus me nu op mijn revalidatie met het oog op de hoofddoelen: het WK in Antwerpen dit najaar en de Olympische Spelen van Parijs. Geen zorgen, jullie zijn nog niet van mij af ;)”

Nina Derwael, Instagram

Instagram