Nina Derwael staat vandaag weer in competitie in Egypte

Partners

Na maanden out te liggen met blessures maakt Nina Derwael haar comeback in de turncompetitie. De Truiense gymnaste doet mee aan een World Cup in Caïro. Derwael moest door blessures al het WK turnen in Antwerpen aan zich voorbij laten gaan.

Na de vele blessures leek het wel of een tweede Olympische droom voor Derwael er niet meer in zat. Het WK moest ze al laten passeren en dat was geen goede wedstrijd voor team Belgium. Het doel nu is een kwalificatie binnenhalen van voor de Olympische Spelen in Parijs. Het initiële plan was dat Derwael en andere turnsters in de Belgische ploeg deze zouden binnenhalen op het volgende EK. Maar de ploeg mikt nu op verschillende World Cups om hun kansen te vergroten. Derwael zou pijnvrij zijn en gemotiveerd om zich nu al op de competitie te storten.

Klaar voor de sprong

Derwael zal in Egypte niet instromen met haar sterkste oefening, de brug. Grote winst is echter niet het doel van team Belgium. Volgens topsportmanager Ruben Neyens wil het team via de World Cups vooral kwalificaties binnenhalen om zo zich een weg te kunnen banen naar de Olympische Spelen. Donderdag 15 februari komen Erika Pinxten uit Hasselt en Maellyse Brassart in beeld aan de brug. Op vrijdag volgt de balk waar Nina Derwael en Erika Pinxten naar vore zullen treden. Pinxten zal ook de grondoefening doen. Derwael niet, daarvoor is het nog te vroeg na haar schouderoperatie.
Naar het EK gaan blijft zeker voor Derwael het voornaamste doel. Maar als ze via de World Cups een kwalificatie kan binnenhalen hoeft ze niet langs het EK te passeren. (Bron Sporza)

Gouden Nina maakt haar naam waar

Op zondag begon Nina Derwael aan de competitie als 6de in de ranking. Ze eindigde de dag met goud voor haar balkoefening. Erika Pinxten haalde zilver binnen.

Indien Derwael en Pinxten via het World Cup circuit hun ticket voor de Olympische Spelen willen binnenhalen, staan er nog drie Wereldbekers op het programma. Een in Cottbus (22-25 februari), Bakoe (7-10 maart) en Doha (17-20 april). De twee hoogst geplaatste turners na alle Wereldbekers krijgen een ticket voor de Olympische spelen. Althans als ze nog geen ticket hebben. Op deze manier vergroot team Belgium dus zijn kansen op Olympische kwalificaties.

Bekijk hieronder de oefening van Derwael.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief