cdn_helper

cdn_helper

Nina Derwael wordt ereburger Stad Sint-Truiden

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Het Truiense gemeentebestuur zal op de gemeenteraad van 30 augustus stemmen over het voorstel of Nina Derwael ereburger kan worden van Sint-Truiden. De kans is groot dat deze stemming wordt goedgekeurd.

Momenteel is het niet mogelijk om van de Olympisch kampioene een ereburger te maken. Volgens het huidige reglement ,dat dateert van 1998, kunnen alleen mensen niet in Sint-Truiden wonen ereburger worden. Gezien Derwael nog officieel inwoner van onze stad is, kan zij de titel van ereburger dus niet krijgen. Het gemeentebestuur wil op maandag 30 augustus een aanpassing van het reglement goedkeuren en in een klap Nina Derwael voordragen als ereburger.
Gezien de algemene trots die de kampioene in onze stad opwekt, twijfelt niemand eraan dat dit punt zal worden goedgekeurd.

Nina Derwael krijgt als topsporter een kleine toelage om zich te kunnen focussen op haar sport. Dit zou naar schatting zo’ n 1200 euro per maand zijn. Ze heeft dan ook een netwerk aan sponsors die haar helpen om haar sport te kunnen blijven uitoefenen. Maar ook om haar te helpen indien zij publieke optredens heeft. Juwelier Yans uit Sint-Truiden is een van Nina’s sponsors. Zij hebben in het verleden de turnster al voorzien van juwelen.

Voldoende eer?

Nina Derwael kreeg reeds een sporthal naar haar vernoemd in het nieuwe LAGO Bloesembad toen ze wereldkampioen werd. Deze actie was een compromis. Verschillende Truienaren riepen namelijk op om de naam Derwael te vereeuwigen in een straat- of pleinnaam. Helaas laat de huidige wetgeving dit niet toe. Straten en pleinen kunnen immers alleen vernoemd worden naar overleden mensen.
Nina kreeg dus een sporthal en nu de titel van ereburger. Maar is dit voldoende?
Bezoekers van het Haspengouw Sportpark zien niet in één oogopslag dat er een sporthal naar de kampioene is vernoemd. Een ereburger titel is tastbaarder maar helpt Derwael niet verder in haar sportcarrière. En vergis je niet, die carrière is verre van voorbij.

In verschillende interviews heeft Derwael bevestigd dat ze zich na een pauze wil focussen op het WK in Antwerpen en daarna de Olympische Spelen in Parijs. Een anonieme Truienaar stuurde haar mening naar onze redactie en schreef het volgende:

“Ik vind dat de Stad meer moet doen voor onze Nina. Als je hoort wat die maar krijgt als topsporter terwijl ze wel de ene na de andere titel heeft gewonnen, zou onze stad toch meer voor haar kunnen betekenen.”

Anonieme Truienaar

Je kan de gemeenteraad van 30 augustus live bekijken via deze website. Lees zeker ook even de agenda van de gemeenteraad na via deze link.

Lees ook

Vrijstaat A lanceert met DANSPLAN nieuw nightlife concept met oa Dr....

Vrijstaat A haalt Elektro-fenomeen Dr. Lektroluv na 8 jaar weer naar Sint-Truiden. Het optreden van de DJ kadert in een nieuw nightlife concept dat...

Dames U12 Femina Habac Limburg Kampioen

De U12 meiden van Femina Habac hebben zaterdag een indrukwekkende prestatie neergezet door zich te kronen tot Limburgs kampioen. Onder leiding van coach Annelies...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

Van Dr. Lektroluv tot Midweek, Vrijstaat A lanceert eerste deel programma. 😎

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in het centrum van
Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief