Nina en Stijn vanaf januari nieuwe schepenen

Januari in het midden van een legislatuur betekent meestal dat er wissels gebeuren in een bestuur. Zo ook in Sint-Truiden. In januari 2022 nemen twee kersverse schepenen hun mandaat op in onze stad, Nina Kvikvinia en Stijn Vanoirbeek.

Met het aannemen van het schepenmandaat wordt Nina Kvikvinia (N-VA) de eerste Truiense schepen met een migratieachtergrond. Ze zal volgende bevoegdheden opnemen:  Leefmilieu en Natuur, Jeugd, Toerisme, Flankerend onderwijs, Kinderopvang en opvoedingswinkel, Diversiteit, Gelijke kansen en Noord-Zuidintegratie. Een lijst die afwijkt van wat we in andere media lazen.

“Dat was een heel vreemd lek. De verdeling van de bevoegdheden klopten niet. Het was ook niet waar dat Ingrid Kempeneers en Jurgen Reniers niet waren uitgenodigd. Sterker nog Ingrid was erbij en heeft later nog een foto genomen samen met Hilde en Veerle.”

Anoniem lid Truiense meerderheid

Nieuwkomer Stijn Vanoirbeek neemt de bevoegdheden van schepen Jurgen Reniers over: Cultuur, Sport, Buurtwerking, Senioren, Bibliotheek, Musea, en Algemeen welzijn.

Gezinsstad en dorpskernen

De komende drie jaar wil het duo nieuwe schepenen het uitgestippelde beleid uit het bestuursakkoord van 2019 verderzetten. Kvikvinia wil in haar beleid de nadruk leggen op Sint-Truiden als gezinsstad.
de ambities van Vanoirbeek liggen buiten zijn eigen bevoegdheden. Hij wil zich focussen op zijn thuisdorp Zepperen en wil vanuit zijn mandaat als schepen vooral de waterproblematiek en verkeersveiligheid van het dorp aanpakken.

Lees zeker het mooie artikel van Toon Royackers en Jozef Croughs in HBVL.

Onze redactie wenst de nieuwkomers veel succes toe en bedanken schepen Reniers en Kempeneers voor hun inzet de afgelopen jaren.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!