Nineties herleven tijdens STVV – Antwerp

STVV is klaar voor de komst van de kampioen: vrijdag aanstaande ontvangen de Kanaries landskampioen R. Antwerp FC op Stayen. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van STVV keert geel-blauw terug naar de nineties met een reünie van de iconische Truiense café’s De Bink en Op De Beek, de komst van 17 oud-spelers en een heuse flippozoektocht.

STVV en Antwerp zijn twee ploegen met een vurige achterban, een enorme geschiedenis en … de hoogste passnauwkeurigheid van de competitie. Maar de strijd tussen de Kanaries en de Great Old is niet alleen een sportieve topaffiche. Ook naast het veld zorgen de Kanaries voor vuurwerk: de wedstrijd staat volledig in het teken van de jaren ’90. Zo tekenen zo maar even 17 spelers uit de nineties present op Stayen. Eén van hen – Harry Cnops – geeft de aftrap: hij kwam in het verleden dan ook uit voor zowel STVV als Antwerp.

“Als eerbetoon aan deze generatie spelers hebben we een speciale t-shirt ontwikkeld. Hierop prijkt op de voorkant de legendarische ploegfoto van het elftal dat in 1999 de Nissan Cup won – inclusief geblondeerde kopjes – en op de achterkant de ploegopstelling van toen.”

Jarno Stippelmans, merchandising manager
© Foto topfans.com. Je kan de shirt kopen via deze link.

Flippozoektocht

De supporters kunnen zich al voor deze aftrap uitleven, tijdens een unieke flippozoektocht. Iedereen die jong was in de jaren ’90 heeft ooit wel eens een flippo in handen gehad. Van deze flippo’s bestond ook een voetbalversie. Deze zogenaamde Topshots uit het seizoen 1995 – 1996 verstopt STVV over heel Stayen. Wie de flippoversie van Anders Nielsen, René Petersen, Bart Vanmarsenille of één van de andere 8 Kanaries terugvindt, kan ze inruilen voor een fles bubbels.
Na de wedstrijd komen de bruisende jaren ’90 helemaal tot leven.

“In de Rvue is er een afterparty à la De Bink. DJ Yves neemt plaats achter de draaitafel, de iconische flamingo uit het Bink-logo maakt deel uit van het decor en op de tv-schermen tonen we foto’s uit de tijd van toen. Aan de overkant hult Geert ‘Nolle’ Nelissen Tribune Oost in de bruine cafésfeer van Op De Beek. Nachten in Sintruin duren lang, zeker deze vrijdag.”

Bert Stas, Brand manager STVV

Voorleesmoment

STVV zet zich ook steeds meer en meer in voor de gemeenschap in Sint-Truiden. Zo nemen ze deel aan Lichtjes in het Park, nodigden ze inwoners van Triamant uit voor de openingsmatch en verdeelden ze via het OCMW tickets aan mensen die het moeilijk hebben.
Deze week ging doelman Jo Coppens in kader van de ‘Voorleesweek’ een bezoek brengen aan de leerlingen van de Sint-Jan Berchmansschool. Tijdens ‘Voorleesweek’ nodigen scholen verschillende buddies uit om de leerlingen voor te lezen.
Voorlezen is een goede activiteit om te doen met kinderen omdat het hun taalgevoel stimuleert. Coppens leest zelf regelmatig voor aan zijn dochter.

“Als speler ben je dag in dag uit gefocust op sportieve prestaties. Maar uiteraard is er meer in het leven dan voetbal. Zelf lees ik regelmatig voor aan mijn dochter voor het slapengaan. Het is een plezier om hier vandaag hetzelfde te doen. Hopelijk krijgen alle leerlingen de microbe te pakken en grijpen ze in de toekomst nog vaker naar een boek.”

Jo Coppens, doelman STVV

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!