Nishitan 55, een beetje thuis voor vele STVV-spelers

Nishitan 55 is het nieuwe Japanse restaurant op de Truiense Grote Markt. Ze hebben een duidelijke band met onze Kanaries daar de hoofdsponsor van de ploeg ook de eigenaar is van het restaurant. Nishitan 55 belooft authentieke Japanse keuken met een eigen twist. Onze redactie ging op bezoek.

Het sobere interieur van de zaak laat nog niet uitschijnen wat voor speciaals er allemaal in de keuken aan de gang is. Momenteel kan je bij Nishitan vooral terecht voor hun ramengerechten, al geeft chef Sam Ghannouti ons samen met zijn helpende hand Shinji Mievis aan dat de kaart uitgebreid zal worden met nog meer authentieke Japanse gerechten.

Chef Ghannouti deed al ervaring op bij Maison Mathis in Hasselt. Zijn roots liggen in de Franse keuken, wat een unieke twist geeft aan de Japanse gerechten die net als de Franse cuisine, gestoeld zijn in traditie en specifieke technieken. Het enthousiasme van de chef voor de keuken van Nishitan 55 is tastbaar en na het eten vertelde hij onze redactie vol enthousiasme over de (Japanse) STVV spelers die al verschillende keren het restaurant hebben bezocht en zich goedkeurend tegoed deden aan de gerechten.
Ga je langs bij Nishitan 55, vergeet dan zeker niet de chef te begroeten. Je gaat sowieso met een lach naar buiten.

Voorgerecht

Als voorgerecht waagden we ons aan de Okonomi frieten en de Karaage. De Okonomi zijn frietjes met Okonomi-saus (een soort zoete bruine saus) en mayonaise. Deze worden geserveerd met aonori (gedroogde zeewiervlokken) en katsuobushi (bonitovlokken). Het recept doet denken aan een verfijnde poutine met de lekkere twist van het zeewier?
De Karaage zijn gefrituurde kippenstukjes met spicy-zoete sojasaus. Ideaal om te delen als hapje of als voorgerecht.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht koos onze redactie voor de Spicy Mazesoba. Een eerder uitzonderlijk ramengerecht omdat deze in tegenstelling tot traditionele ramen geen bouillon bevat. Het gerecht is voor zij die het graag pikanter willen daar het bestaat uit pittig varkensgehakt, lente-ui, spinazie, zeewier en knoflook, afgewerkt met een gekruid ei. Het zeewier en de spinazie geven het pikante gerecht een variatie in het smaakpallet. Zeker de moeite waard!

Na het eten nog zin in iets unieks? Probeer dan zeker een van de Japanse sakes of fruitwijnen.

Op onze to eat: De Tsukemen en de Cheese risotto set. Al kijken we ook uit naar de gerechten die op de nieuwe kaart komen.

Ben je STVV-abonnee? Dan krijg je voordelen in het restaurant! Klik op het bericht hieronder voor meer informatie.

Praktisch

Nishitan 55

  • Grote Markt 10, 3800 Sint-Truiden, Belgium
  • Open: Maandag tot zondag van 12 u tot 21 u
  • Voor reservaties en het volledige menu verwijzen we graag naar hun website via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!