Nog één maand tot de 11de van de 11de!

Nog één maand en dan barst het 52ste carnavalsseizoen in onze stad los. De Orde van de Commeduur maakte het gehele programma voor de elfde van de elfde dit weekend bekend.

11 november is de start van het Truiense carnavalsseizoen. Op deze dag worden traditioneel de stadsprinsen/prinsessen gekozen. Een dag vol feestelijkheden gaat deze ceremonie voor. Wij sommen alles even voor jullie op.

  • 13.11 u samenkomst aan Café Hemingway (Speelhoflaan 2).
  • 14.11 u start kroegentocht van de Truiense carnavalsverenigingen en sympathisanten aan Café Hemingway’s.
  • 18.11 u gebedsviering in het Plat Sintruins in de OLV- kerk op de Grote Markt. De gebedsviering wordt geleid door Diaken Ivo Dams. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Christophe Elen en ere-stadsbeiaardier Noël Reynders.
  • 19.11 u op de Groenmarkt worden de Elf Latsjanen aangestoken. Huidig prins carnaval Gert 1 en jeugdprinses Amelie 1 zullen dan ontdaan worden van hun tekenen om plaats te maken voor de nieuwe stadsprinsen/prinsessen carnaval.

Na de onthulling van de nieuwe stadsprins en jeugd stadsprins/prinses volgt er een Acadekomische Zitting in de Academiezaal waar het nieuwe koninklike carnavalspaar hun maidenspeeches geven en enkele belangrijke carnavalstruineren en -truinoskes het woord zullen nemen. Ook de nieuwe carnavalsliederen zullen onthult worden.
Hofkapel De Oppenheimers zullen deze Truiense traditie muzikaal begeleiden.

Na afloop van de Acadekomische opening kunnen de aanwezigen klinken op de opening van het carnavalsseizoen in de Foyer van de Academiezaal met muziek van DJ Robby.

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van de Orde van de Commeduur.

Instagram