Omruilactie oude afvalzakken vanaf 1 december

Vanaf januari 2022 schakelt de Limburgse afvalmaatschappij Limburg.net over naar een ander systeem van vuilniszakken, namelijk het Optimo systeem. Je mag dan je oude vuilniszakken niet meer gebruiken. Op vraag van de Limburgse gemeenten zal Limburg.net nu een omruilactie op poten zetten.

Op de gemeenteraad van 25 oktober 2021 vroeg gemeenteraadslid Gunter Dauwe of er geen overgangsmaatregel kon komen voor het gebruik van de nieuwe vuilniszakken van Limburg.net.
De Limburgse afvalmaatschappij schakelt vanaf januari 2022 over op het Optimo systeem. Een systeem met sterkere vuilniszakken die met een wagen zullen worden opgehaald. Omdat de zakken steviger moeten zijn door de nieuwe manier van transport mogen de oude vuilniszakken niet meer gebruikt worden.
Een vervelende situatie voor iedereen die op 1 januari 2022 nog met oude vuilniszakken zitten.

Omruilactie

Schepen Ingrid Kempeneers meldde aan Dauwe dat ze al eens aan Limburg.net had gevraagd of er geen omruilactie kon komen. Ze speelde de vraag ook door aan haar partijgenoot Carl Nijssens. Hij zit namens zijn partij in de raad van bestuur van Limburg.net. Nijssens meldde op de gemeenteraad dat hij deze vraag ook al had gesteld aan Limburg.net maar beloofde dit punt opnieuw aan te halen.
Op woensdag 27 oktober hield de afvalorganisatie een bestuursvergadering.

“Zowel ik als vertegenwoordigers van individuele Limburgse gemeenten vroegen aan de organisatie om een oplossing. De organisatie beloofde ons dat ze actie zouden ondernemen om ervoor te zorgen dat mensen niet met hun oude vuilniszakken blijven zitten.”

Carl Nijssens, gemeenteraadslid

(Bekijk de tussenkomst op de gemeenteraad via deze link. Timestamp 1.36.41)

Praktisch

Vanaf 1 december tot 31 maart kunnen alle Truienaars terecht in het stadskantoor in de Kazernestraat 13 om de oude rollen om te ruilen tegen een gelijkaardige rol. Let wel alleen volledige rollen worden omgeruild. Losse zakken worden niet omgeruild maar kunnen tot 31 december 2021 buitengezet worden.

“Ook niet onbelangrijk: met de oude zakken kan je volgend jaar ook niet terecht op het containerpark want ook daar gelden de nieuwe regels.”

Ingrid Kempeneers, schepen van huisvuil

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!