Once We Ruled the World van Tom Herck trekt nationale aandacht

Tom Herck trekt nogmaals nationale aandacht met een imposante kunstinstallatie aan het kasteel van Ordingen. Hier werd een skelet van 10 meter opgegraven en geïnstalleerd aan de gracht van het bekende hotel/kasteel in Sint-Truiden. Het werk ‘Once We Rulded the World, wil het menselijk ego in vraag stellen.

Op het domein van het kasteel van Ordingen werd de installatie ‘Once We Ruledthe World,’ van kunstenaar Tom Herck getest. Tijdens de kunst performance werd een mensenskelet van 10m opgegraven door een kraan die lijkt op een dinosaurus. Na de opgraving werd het skelet geïnstalleerd aan de gracht van het kasteel waar het een dinosaurus uit het water vist. Nog tot de laatste week van maart kunnen bezoekers het kunstwerk gaan bewonderen aan het kasteel.

Venetië

‘Once We Ruled the World,’ is een installatie die is ontwikkeld voor de Biënnale van Venetië. In april zal de installatie er opgesteld worden langs het Canale Grande.
Het kunstwerk is een verwijzing naar het feit dat dinosaurussen miljoenen jaren heersten over onze planeet maar de homo sapiens voelt zich wel verheven boven de oude giganten. Thans lopen wij als soort amper 100.000 jaar rond op deze planeet. Volgens Herck stelt de installatie het menselijke ego in vraag en onderstreept het de vergankelijkheid van alles. Reuzen die miljoenen jaren geleden nog hoog boven de eerste zoogdieren torenden, zijn nu vondsten die wij als ontwikkelde aapsoort terugvinden in de grond.
Herck draait de rollen in zijn installatie om. Hier is het immers de dino in machinevorm (De toekomstige heersende klasse van onze wereld?) die een mens opgraaft.

De installatie maakt deel uit van een reeks werken die Herck momenteel ontwikkelt. Je kan meer van zijn werken bekijken via zijn website.

sint-truiden - sint truiden - ordingen - kasteel ordingen - once we ruled the world - sintruin begot -tom herck - kunstinstallatie - skelet - gracht - erik jamar - lokaal nieuws sint truiden
@ Erik Jamar

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!