Onderwijsminister Ben Weyts legt eerste steen Hasp-O site

Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts was vandaag aanwezig in onze stad om de eerste steen te leggen op de nieuwe Hasp-O site.

Het scholencomplex zou binnen twee jaar gebouwd zijn en kadert in het ‘Scholen van Morgen’-project. De Vlaamse overheid lanceerde dit plan in 2006. Bedoeling was om zoveel mogelijk scholen te moderniseren. Hasp-O is de 250ste school die door dit project wordt ondersteund.


De moderne schoolgebouwen zijn voorzien van een coronaproof ventilatiesysteem, een zeer actueel gegeven. De onderwijsminister maakte gebruik van de persaandacht rond de steenlegging om jongeren op te roepen om zich te laten vaccineren. Hij kijkt uit naar een nieuw schooljaar met minder beperkingen voor leerlingen, lessen zonder mondmasker en meer vrijheid voorleerkrachten.

Nieuwe wind voor Nieuw-Sint-Truiden

Het scholencomplex wordt opgetrokken achter het Truiense treinstation. Gehoopt wordt dat de school zal zorgen voor een frisse wind in de stationsbuurt en het nabij gelegen Nieuw Sint-Truiden. Met het verdwijnen van de Hasp-O scholen uit het stadscentrum wordt ook plaats gemaakt voor andere projecten in het centrum.


Instagram