Ongelukkige reclame voor Bol.com op Truiense infoborden, oogst kritiek

Partners

Tijdens het verlengd weekend ontstond er ophef rond de reclameborden van JCD. Hierop kan je momenteel reclame van de Nederlandse webwinkel bol.com zien. Niet naar de zin van Unizo Sint-Truiden zo blijkt het.

Unizo Sint-Truiden noemt het toelaten van reclame voor bol.com een spijtige keuze. Sinds het begin van de coronacrisis heeft de handel zwaar geleden door gedwongen sluitingen etc. Om die reden is het belangrijk dat Stad Sint-Truiden zich inzet voor het promoten van de lokale handel.
En dat gebeurde sinds de start van de coronacrisis en daarvoor al heel vaak. Denk aan de oprichting van middenstandsorganisatie Shop & the City om het lokale winkelen verder in de kijker te zetten. De Welkom Terug Bon waarin Stad Sint-Truiden investeerde zodat kopen in deelnemende Truiense winkels aantrekkelijk werd.
Shop & the City blijft mensen ook aanzetten tot trouw de lokale middenstand bezoeken met hun Schitterende Scanactie.

Stad geen vat op deze reclame

Waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch reageerde in HBVL op de gebeurtenissen. Volgens hem doet het Truiens stadsbestuur hun best om de locale handel te ondersteunen. Op de informatieborden van JCD hebben ze echter niet steeds vat. Deze zijn immers tot 2022 vergund aan een externe firma.
Het stadsbestuur zal de mogelijkheden bekijken om deze overeenkomst vroeger stop te zetten en de regie van de informatieborden volledig in hand te krijgen. Volgens de waarnemend Burgemeester worden de reclamebeelden ook geregeld afgewisseld.

Op hun eigen digitale borden voert Stad Sint-Truiden momenteel een visueel aantrekkelijke communicatie met veel aandacht voor lokale organisaties en gebeurtenissen. Voor moederdag werden de borden bijvoorbeeld gebruikt om kindertekeningen op te laten zien, speciaal voor de mama’s! Op IDAHOT kon je een sterke communicatie in regenboogkleuren zien.
Met de digitale infoborden wil Sint-Truiden inzetten op een heldere communicatie die snel aangepast kan worden en dus steeds actueel is.

Update: Vandaag bleken de affiches verwijdert te zijn. Mensen uit de sector melden dat dit volgens de planning van de borden was. Ook waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch bevestigt dat de affiches conform de planning uit de borden zijn verwijderd.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief