Ongelukkige reclame voor Bol.com op Truiense infoborden, oogst kritiek

Tijdens het verlengd weekend ontstond er ophef rond de reclameborden van JCD. Hierop kan je momenteel reclame van de Nederlandse webwinkel bol.com zien. Niet naar de zin van Unizo Sint-Truiden zo blijkt het.

Unizo Sint-Truiden noemt het toelaten van reclame voor bol.com een spijtige keuze. Sinds het begin van de coronacrisis heeft de handel zwaar geleden door gedwongen sluitingen etc. Om die reden is het belangrijk dat Stad Sint-Truiden zich inzet voor het promoten van de lokale handel.
En dat gebeurde sinds de start van de coronacrisis en daarvoor al heel vaak. Denk aan de oprichting van middenstandsorganisatie Shop & the City om het lokale winkelen verder in de kijker te zetten. De Welkom Terug Bon waarin Stad Sint-Truiden investeerde zodat kopen in deelnemende Truiense winkels aantrekkelijk werd.
Shop & the City blijft mensen ook aanzetten tot trouw de lokale middenstand bezoeken met hun Schitterende Scanactie.

Stad geen vat op deze reclame

Waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch reageerde in HBVL op de gebeurtenissen. Volgens hem doet het Truiens stadsbestuur hun best om de locale handel te ondersteunen. Op de informatieborden van JCD hebben ze echter niet steeds vat. Deze zijn immers tot 2022 vergund aan een externe firma.
Het stadsbestuur zal de mogelijkheden bekijken om deze overeenkomst vroeger stop te zetten en de regie van de informatieborden volledig in hand te krijgen. Volgens de waarnemend Burgemeester worden de reclamebeelden ook geregeld afgewisseld.

Op hun eigen digitale borden voert Stad Sint-Truiden momenteel een visueel aantrekkelijke communicatie met veel aandacht voor lokale organisaties en gebeurtenissen. Voor moederdag werden de borden bijvoorbeeld gebruikt om kindertekeningen op te laten zien, speciaal voor de mama’s! Op IDAHOT kon je een sterke communicatie in regenboogkleuren zien.
Met de digitale infoborden wil Sint-Truiden inzetten op een heldere communicatie die snel aangepast kan worden en dus steeds actueel is.

Update: Vandaag bleken de affiches verwijdert te zijn. Mensen uit de sector melden dat dit volgens de planning van de borden was. Ook waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch bevestigt dat de affiches conform de planning uit de borden zijn verwijderd.

Instagram