Oogstmaand op de Haspengouwmarkt

Na het succes van het concept ‘Maand van de Markt,’ waarbij de verschillende markten in Limburg in de kijker werden gezet, lanceert middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden het concept van het “Marktcafé, Marktchef en Marktkramer van de Maand”.

Het concept is simpel: elke maand wordt er een thema gekozen waarna één marktcafé, een marktchef en marktkramers in de kijker worden gezet. Op de eerste zaterdag van de maand zal de marktchef dan hapjes uitdelen, voorziet het marktcafé van de maand iets leuks en delen ook de marktkramers proevertjes uit. Op die manier leren bezoekers van de Haspengouw Markt de verschillende facetten van de wekelijkse markt kennen. Voor deze maand werd niet toevallig het thema ‘oogst’ gekozen. Eind augustus en september zijn traditioneel de maanden waarin de eerste vruchten worden geplukt. Het moment om de parel op de kroon van Haspengouw, Sint-Truiden, te ontdekken.

“Als schepen van Middenstand en Handel én Landbouw en Fruitteelt ligt de Haspengouw Markt me nauw aan het hart. Het is voor menig Truienaren en vele bezoekers van onze stad het moment om Haspengouw echt te ontdekken. Met de vele lokale producten en handelaars die wekelijks het beste van zichzelf geven, creëren we als het ware een supermarkt in buitenlucht in de mooiste streek van het land. Zeker nu in de oogstmaand is de Haspengouw Markt op z’n best! Dus zeker allen langskomen deze maand!”

Hilde Vautmans, schepen landbouw, handel en fruitteelt

Zaterdag 20 augustus:

Hieronder het programma voor zaterdag 20 augustus.

  • Marktcafé van de maand: De Kleine Bacchus (eitjes met spek)
  • Marktchef van de maand: ’t Veilinghuis (gestoofd seizoensfruit op de OFYR)
  • Marktkramer van de maand: alle fruit marktkramers (stukjes fruit om te proeven)

Kermis

Volgende week zal de augustuskermis neerstrijken op de Grote Markt. Maar de Haspengouw Markt gaat gewoon door. Deze zal verplaatsen naar de nabij gelegen straten tijdens de kermisperiode.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!