Ook dit jaar ruimere zomerterrassen in Sint-Truiden

Net als vorig jaar besliste het stadsbestuur om de terraszones uit te breiden tot en met 31 oktober 2022. Ze doen dit om de lokale horeca maximaal te steunen.

Ook deze zomer zullen de horecauitbaters in onze stad en deeldorpen maximaal gebruik kunnen maken van de terraszones. Deze worden uitgebreid zodat de zaken lekker veel tafeltjes kunnen zetten.

‘Als stadsbestuur willen we de ondernemers optimaal ondersteunen. Daarom hebben we er dit jaar opnieuw voor gekozen om de horecauitbaters de kans te geven hun terrassen ruimer op te stellen. Een bezoek aan onze cafés, koffiehuizen, brasserieën en restaurants wordt meer dan ooit een moment om te genieten en te onthaasten.’

Hilde Vautmans, schepen middenstand

 

Tot en met 31 oktober 2022 worden de terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt tijdelijk uitgebreid. Op de 3 pleinen worden bovendien reservezones voorzien die kunnen worden aangevraagd voor de organisatie van evenementen. Veiligheid en de toegankelijkheid voor zachte weggebruikers komen op de eerste plaats.
Net als de overdekte terrassen die een paar jaar geleden uniform zijn gemaakt, zullen ook de zomerterrassen aan bepaalde regels moeten voldoen. Zo mogen uitbaters alleen gebruik maken van de zomerparasols van Stad Sint-Truiden en moeten de terrasmeubels aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Het stadsbestuur benadrukt dat de beslissing ook geld voor de terrassen in de deeldorpen. Op deze manier kunnen zij maximaal gebruik maken van het bloesemtoerisme dat voorbij trekt de komende maanden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!