Ook dit jaar weer uitgebreide terrassen in Sint-Truiden

Maandag konden Truienaren al genieten van de eerste lentezon. Hoog tijd dus om de terrassen buiten te zetten. Van vrijdag 3 maart tot en met 31 oktober 2023 kunnen horeca-uitbaters extra terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt innemen.

Als sinds de Truiense horeca de deuren mocht heropenen na de coronaperiode, hebben ze jaarlijks de optie om tijdens de lente- en zomerperiode hun terrassen maximaal uit te breiden. Dit kunnen ze niet alleen in de diepte (voor hun zaak) maar ook in de breedte. Bijvoorbeeld door de ruimte voor een leegstaand pand in te nemen.

“Het college van burgemeester en schepenen besliste om extra ruimte vrij te maken voor bijkomende terraszones en dat is een fantastische zaak. We hebben vandaag een communicatie uitgestuurd naar de Truiense horeca-uitbaters om hen te informeren over wat allemaal mogelijk is. Bepaalde zones moeten immers gevrijwaard worden voor de doortocht van bijvoorbeeld hulpdiensten.”

Hilde Vautmans, schepen Citymarketing

AGOST en Stadsbestuur

Voor bepaalde uitbreidingen van hun terrassen moeten horeca-uitbaters toestemming vragen aan AGOST. Bijvoorbeeld ondernemers die een leegstaand pand naast hun zaak hebben kunnen een aanvraag indienen om voor dit pand hun terras te zetten.

“Het directiecomité van AGOST is al enige tijd gelijkgesteld aan het Truiense schepencollege. Voor de aanvragen om extra terrasruimte in de breedte te bekomen, richten de uitbaters zich dus best tot AGOST. Vandaag hebben we nog extra overleg gehad om na te gaan of alles in orde was voor deze aanvragen. We zijn blij dat we onze horeca deze opties kunnen bieden om hen te ondersteunen.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Verkeersvrije zones

Vanaf 28 april tot en met 31 oktober zal de zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk verkeersvrij zijn op weekdagen vanaf 17u tot 1u ’s nachts en gedurende het weekend tot 1u van de daaropvolgende maandag. Daarnaast worden er extra verkeersvrije periodes voorzien rond feestdagen.

“Met het verkeersvrij maken van deze straten kunnen we een bijkomende veilige, recreatieve zone creëren in ons stadscentrum. Deze gezellige terrasjes nodigen passanten uit om even de tijd te nemen en te genieten.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Succes van evenementen in Minderbroederskerk

Tijdens de lente en zomer staan er heel wat evenementen te gebeuren in onze (binnen)stad. Zo staat op 10 maart de lente opendeur op de agenda. Een koopzondag helemaal in thema van de lente.

Opvallend is dat de aanvragen voor activiteiten in de Minderbroederskerk enorm toenemen. De organisatoren hebben duidelijk hun weg naar de locatie gevonden.

“We zien de aanvragen voor activiteiten in de Minderbroederskerk toestromen. Het is geweldig om te zien. Met ons specifiek reglement voor het gebruik van de kerk hebben we aandacht voor het religieuze erfgoed en laten we de plek ook leven.”

Hilde Vautmans, schepen Citymarketing

De Minderbroederskerk trok tijdens de kerstperiode al internationale aandacht door de overdekte schaatsbaan die er werd ondergebracht. De unieke manier van herbestemming van deze site wordt gesmaakt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!