Ook Sint-Trudo ziekenhuis schrapt niet-dringende zorg

Het Sint-Trudo ziekenhuis zal de komende weken alle niet-dringende zorg uitstellen. Dit in opdracht van de overheid. Zij hebben alle ziekenhuizen gevraagd om de niet-dringende zorg voor de komende twee weken uit te stellen. Dit om alle ruimte te laten om de stijgende coronacijfers op te vangen.

Het Truiense ziekenhuis communiceerde vandaag via sociale media over dit punt. De beslissing van de overheid geeft ook meteen aan dat het nog veel te vroeg is om te juichen over cijfers die één dag of een paar dagen na elkaar lijken te dalen.

Kort samengevat:

Alle afspraken die niet geannuleerd zijn gaan gewoon door.
Wat vanaf 2 december? Het ziekenhuis wacht vandaag nog verdere toelichting van de Overheid af en zal aan de hand van deze informatie beslissingen nemen in kader van volgende punten:

  • Alle dringende en noodzakelijke zorg zal behandeld blijven worden.
  • Alle lopende (levens)noodzakelijke ingrepen en behandelingen (zoals chemotherapie, dialyse, …) of noodzakelijke revalidatie wordt voortgezet.
  • Raadplegingen en niet-chirurgische onderzoeken of behandelingen in dagziekenhuis (endoscopie, oncologie, geriatrie) kunnen blijven doorgaan.
  • Niet-dringende zorg met opname in het ziekenhuis wordt uitgesteld.
  • Niet-dringende chirurgische ingrepen in het dagziekenhuis worden in de loop van de dag verder geëvalueerd op basis van verdere informatie vanuit de overheid.

Het ziekenhuis vraagt mensen om niet te bellen om hun telefoonlijnen niet te overbelasten. Heb je geen bericht gehad dat je afspraak is geannuleerd? Dan gaat deze gewoon door. Het ziekenhuis zal communiceren over verdere beslissingen.

Cijfertjes

De afgelopen 3 dagen werden 165 mensen positief getest in Sint-Truiden. Op 1 week tijd (cijfers 30/11/2021) spreken we van 499 besmettingen. Het is dus zeker niet slim om de cijfers per dag te bekijken maar eerder te kijken naar de week. (Bron)
Momenteel worden er 20 patiënten met een COVID-besmetting opgevangen in het Sint-Trudo ziekenhuis. 4 daarvan liggen op intensieve zorgen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!