Opgelet voor hitte: verschillende zaken doen siësta

Verschillende zaken in Sint-Truiden doen tijdens deze warme dagen een siësta. Rond 14 uur sluiten vele zaken even. Of ze sluiten helemaal.

Twenty Two Coffee zal morgen gesloten blijven door de hoge temperaturen die worden verwacht. Verschillende zaken blijven rond de middag wel open maar zullen rond 14 u de deuren sluiten.
Wil je morgen even buiten gaan lunchen in een van de zaken van Sint-Truiden, check dan zeker eerst de sociale media van de zaak om op de hoogte te blijven.

Extreme temperaturen

Verwacht wordt dat het op sommige plaatsen in ons land morgen 38° tot 40° kan worden. Wij geven enkele tips om de temperaturen te trotseren.

 • Water, water, water:
  Drink voldoende water. Je kan ook een klamme handdoek in je nek leggen of je polsen even onder water houden.
 • Ventilatie:
  Met dit weer is het verleidelijk om alle ramen open te gooien. Doe dit alleen op momenten in de ochtend en avond als de buitentemperatuur aangenaam is. Hou je ramen en gordijnen dicht tijdens de warmste momenten van de dag en zet een ventilator op.
 • Vermijd warmtebronnen:
  Uren voor een scherm doorbrengen of aan een hete oven is geen goed idee tijdens deze hitte. Zet deze even uit op de warmste momenten van de dag.
 • Laat de koffie staan:
  Koffie drinken tijdens hete dagen is geen goed idee. Cafeïne droogt je immers uit. Laat de latte dus maar even staan
 • Vergeet je (huis)dieren niet:
  Zorg voor voldoende toegang tot vers water. Geef ze manieren om af te koelen. Je kan bijvoorbeeld een fles water uit de diepvries in een keukenhanddoek wikkelen en in het mandje of de kooi van je huisdier leggen.