Ophef over overvolle pendeltrein naar Brussel

Gisteren was er heel wat ophef over de overvolle ochtendtrein naar Brussel. Een pendeltrein die voor vele Truienaren niet onbekend is. Vanaf het station Landen bleven de pendelaars maar instappen. Niemand kon de regels van sociale afstand nog aanhouden.

De pendeltrein naar Brussel die langs Sint-Truiden passeert is een oud zeer voor Limburgers die buiten onze provincie werken. Op de drukste momenten kan de trein worden ingekort wat leidt tot een overvolle trein met reizigers die vaak van Sint-Truiden tot Brussel moeten rechtstaan.
Pendelaars met jaren ervaring zijn het gewend maar wanneer dit gebeurd in tijden van Corona krijgt de situatie een hele andere connotatie.
De NMBS meldt dat het om een uitzonderlijke situatie ging door de werken aan het spoor in Hasselt en twee defecte treinwagons. Zij adviseren reizigers ook om via de app steeds te controleren wat de druktemeter is van bepaalde treinen zodat ze kunnen beslissen om vroeger of later te vertrekken. Een leuk idee ware het niet dat niet alle treinreizigers vanwege hun job niet kunnen kiezen om later op hun bestemming aan te komen.

Lees het volledige verslag hier.

Instagram