Ophef rond bericht Pritty Kaur. Wat blijkt: bericht ging over een Belgische vrouw

Partners

Palwinder Kaur, beter bekend onder de naam Pritty en lid van het Bijzonder Comité in Sint-Truiden veroorzaakte een storm op facebook met een bericht over een maatregel waarmee Belgische staatsburgers die vastzitten in India, terug veilig in ons land kunnen geraken. De haatreacties stroomden binnen. Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove reageert verbolgen:”Is er dan geen greintje solidariteit meer?”

De post in kwestie had betrekking op een Belgische vrouw die vast zit in India. Haar echtgenoot, van Indische afkomst, is overleden. De vrouw zit gestrand zonder enige hulp en zonder kennis van de Indische taal. Kaur schoot de vrouw te hulp en nam contact op met de Belgische ambassade in New Delhi.
Omdat Pritty Kaur vreesde dat misschien nog Belgische mensen vastzitten in India, wou ze de wettelijk correcte informatie die ze heeft ingewonnen verspreiden. Ze deed dit via facebook (*Dit Facebookbericht werd later aangepast om te verduidelijken dat het wel degelijk over Belgen ging.):

Ongegronde haatreacties

De haatreacties stroomde vrijwel meteen binnen. Mensen vonden het niet kunnen dat Kaur opriep om het reisverbod vanuit en naar India te breken. Bovendien verweten ze haar dat wat ze voorstelde niet de officiële weg was.
Vlaams Parlementslid en politieke vader van Pritty Kaur, Ludwig Vandenhove snapt niet waarom mensen zo reageren:

Ik ben verbijsterd en ontgoocheld over sommige reacties op de facebookpost van Palwinder Kaur (Pritty) in verband met het terugkeren of repatriëren van Belgen uit India. Lezen die personen niet wat er staat of zijn ze zo individualistisch geworden dat ze niet akkoord zijn met de terugkeer van mensen, die in India gevaar lopen omwille van de situatie aldaar als gevolg van Covid-19? Foei, heel erg: is er dan geen greintje solidariteit meer?”

Ludwig Vandenhove, Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid

Wettelijke procedure

Palwinder (Pritty) Kaur meldde in haar facebookbericht dat mensen met de Belgische nationaliteit die in India zaten momenteel nog wel via Air France en KLM naar België konden reizen. Ze baseerde zich voor deze uitspraak op een correspondentie die ze had met de Belgische Ambassade in New Delhi.

Kaur verspreidde dus wettelijke informatie van de Belgische ambassade zelf.
Gezien de precaire toestand in India ivm COVID maar ook ivm veiligheid van reizigers door de chaos die het Coronavirus daar heeft veroorzaakt, is de Belgische ambassade hard aan het werk om gestrande Belgen te helpen om weer thuis te geraken.

Ludwig Vandenhove en Pritty Kaur hopen dat door deze verduidelijking de haatreacties stoppen.

Wie meer wil weten over de reisadviezen van de Belgische overheid inzake Corona of situaties kan deze vinden op de website van dienst Buitenlandse Zaken.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief