Opvolging Laurien Bamps nog niet zeker

Een tijd geleden raakte bekend dat Laurien Bamps, gemeenteraadslid Open VLD, haar ontslag nam als gemeenteraadslid. Nu blijkt dat het ontslag nog niet officieel is ingediend. Ook de opvolging is nog niet rond.

Het jonge gemeenteraadslid Bamps nam, naar eigen zeggen, afstand van de Truiense politiek omdat ze haar stempel onvoldoende kon drukken op het beleid. Een feit dat we de laatste maanden vaak in de politiek zien terugkomen.
Gemeenteraadsleden (zowel bij oppositie als meerderheid) worden vaak gereduceerd tot stembots die ten gepaste tijden even op een knopje moeten drukken. Heb je geluk om in de gading te vallen van een van de partijtoppers dan mag je even in de schijnwerper staan. De lijstvullers worden meestal gepaaid met schrale mandaatjes en de hoop dat ze misschien ooit nog wat zouden mogen betekenen. Uiteraard is dit niet overal zo en zijn er op bepaalde plaatsen nog veel opportuniteiten voor ambitieuze jonge mensen die iets voor hun stad of gemeente willen betekenen. Maar het schetst wel waarom zeker in de gemeentepolitiek veel talent verloren gaat.
Wie benieuwd is naar de echte politieke toekomst van onze stad kan dus best even naar het provinciale en nationale niveau kijken. Of dit nu in de parlementen, partij-administratie of mandaten van jongerenpartijen is. Dit feit wordt onderstreept door onze Truiense peiling die een grote winst aangaf voor Vlaams Belang in onze stad waar natuurlijk kopstuk Roosmarijn Beckers veel positieve reacties uitlokt.

Klik hier voor de resultanten van onze peiling.

Opvolging

Volgens Pascy Monette zal Laurien Bamps na haar vakantie op gesprek gaan bij de lokale partijvoorzitter van Open VLD. Indien zij dan nog steeds afstand wil nemen van haar mandaat, zal de procedure voor opvolging starten.
Over wie de opvolger is wou Monette nog niks prijs geven. Verschillende media gingen er namelijk van uit dat dit horecaondernemer Luc Withofs zou zijn. Sinds de Midweekfeesten gaan er echter geruchten de ronde dat hij na de verkiezingen afstand genomen zou hebben van mogelijke mandaten. Al is dit nergens bevestigd.

Veerle Heeren

Op 1 augustus zal Veerle Heeren normaal gezien haar mandaat van burgemeester weer opnemen. Dit is conform haar schorsing na het rapport van Audit Vlaanderen en het besluit van de minister.
Tijdens haar afwezigheid als burgemeester kreeg Heeren nog steeds kritiek. In haar mandaat als gemeenteraadslid, liet ze zich immers vaak zien op evenementen. Iets wat zo goed als alle gemeenteraadsleden en schepenen doen. Een doorn in het oog van de Truiense oppositie en politieke blogs. Zij hadden liever gehad dat Heeren zich gedurende haar schorsing zich niet liet zien.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!