Orde van de Commeduur biedt nostalgisch alternatief voor Prinsenpronknacht

Dit weekend (15 januari) zou normaal gezien de Prinsenpronknacht doorgaan. Helaas gooit corona ook dit jaar roet in het eten. Daarom zendt de carnavalsvereniging een Prinsenzitting uit uit 1984.

De Orde van de Commeduur communiceerde gisteren via hun sociale media over het annuleren van de Prinsenpronknacht. Ze verwezen in hun bericht ook naar het carnaval in het algemeen. Samen met burgemeester Veerle Heeren en verantwoordelijke schepen Hilde Vautmans, gaan ze in dialoog. Vrijdag zullen ze bekijken wat mogelijk is voor de carnavalsviering in onze stad.

Prinsenzitting

Zaterdag 15 januari om 20.11 u kan je kijken naar de Prinsenzitting uit 1984!
Stadsprins Paul Derwael en Stadsjeugdprins Andre Coenegrachts zwaaiden 38 jaar geleden de scepter over de Trudostad en wijlen Opper Jean Kerkhoffs stond aan het roer van de Raad van Elf. We herkennen heel wat bekende gezichten en kijken, met toch wel wat nostalgie, graag terug naar de gouden jaren van de Stadsfeestzaal Manège.

Je kan de uitzending bekijken via Twitch.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!