Orde van de Commeduur zoekt artiest voor Carnavalsaffiche 2022

Na een jaar van noodgedwongen ‘coronaonderbreking’ is de Koninklijke Orde van de Commeduur in volle voorbereiding voor het 52ste carnavalsseizoen. En daarmee kunnen jullie helpen! De Orde zoekt namelijk M/V met talent voor het ontwerp van DE carnavalsaffiche voor 2022.

Jullie hebben ze vast en zeker gezien, de kleurrijke affiches die je gratis kan ophalen bij de dienst Toerisme om je carnaval ‘iever’ te tonen. Deze affiches worden telkens ook verspreid in de Truiense winkelstraten en uiteraard ook in de staminees met een hart voor carnaval. Voor het ontwerp van de affiche werd er al 3 keer beroep gedaan op Yordi Ringoir, een leerkracht-carnavalist uit Aalst die eerder voor zijn eigen thuisstad de officiële carnavalsaffiche had ontworpen. In Aalst is die traditie al langer gekend. Nu is ook de Orde op zoek naar iemand uit eigen streek om zijn artistieke kunnen toe te leggen op het ontwerp van een Sint-Truidense carnavalsaffiche.

“Iedere Truienaar kent de prachtige affiches wel van de Fruitoogstfeesten, Trudofeesten maar ook van Verloren Maandag door de kunstige hand van wijlen Arthur Renson. We willen opnieuw iedereen de kans geven om zijn of haar affiche het pronkstuk van de Sint-Truidense carnaval te laten worden. Met een kunstacademie in de eigen stad zal het ons alleszins niet ontbreken aan creatievelingen.” 

Hilde Vautrmans, schepen van carnaval

Reglement

De Orde van de Commeduur heeft daarvoor een wedstrijdreglement opgesteld dat vanaf 31 augustus 2021 te raadplegen is op de website www.raadvanelf.be/carnavalsaffiche
Zij willen de zoektocht naar het Truiense talent objectief en eerlijk laten verlopen. Daarom worden alleen inschrijvingen in gesloten omslag aanvaard. Zo ligt Opper Jo Sneyers toe:

“Het wedstrijdreglement verbiedt een deelname door bijvoorbeeld leden van de Orde van de Commeduur of de Sint-Truidense gemeenteraad. De keuze moet objectief verlopen, daarom aanvaarden we enkel inschrijvingen met gesloten omslag. De uiteindelijke beslissing ligt in handen van het schepencollege. Zij weten dus niet op voorhand over wie het gaat of waar de kunstenaar in kwestie vandaan komt. Voor de winnaar voorziet de Raad van Elf een redelijke geldprijs bovenop een uitvoerige verspreiding van het kunstwerk in het straatbeeld, maar ook in de communicatie rond het Sint-Truidense carnavalsgebeuren.”

Jo Sneyers, Opper Orde van de Commeduur

Je affiche inleveren kan bij het Infokantoor van Toerisme uiterlijk op 12 november 2021. Waag je kans en misschien wordt jij deel van de rijke Truiense carnavalsgeschiedenis!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!