Oud Atheneum wordt Zomerse hotspot in centrum Sint-Truiden

Van 21 juni tot en met 16 juli transformeert de vzw Verrassend Positief de speelplaats van het Oude Atheneum om tot Vrijstaat A, een plek voor cultuur, muziek en ontmoetingen in het hartje van onze stad.

In verschillende steden in binnen- en buitenland worden oude gebouwen tijdelijk omgevormd tot culturele plekken waar plaats is voor cultuur en ontspanning. En dat is precies wat de nieuwe vzw Verrassend Positief naar Sint-Truiden wil brengen. De organisatie ,onder leiding van Marijn Ghys en Simon Vanrutten, heeft gezorgd voor sanitair, een mooie toog, en een podium. Alles staat met andere woorden klaar om de speelplaats de mooiste plek van de stad te maken. Daarvoor werd een Facebook groep opgericht die terug te vinden is onder de naam Vrijstaat A. De organisatie hoopt op deze manier Truienaren met ideeën aan te trekken om in het Oude Atheneum zoveel mogelijk evenementen te organiseren.

“We kijken tegenwoordig te vaak naar de overheid om dingen te organiseren om daarna kritiek te geven op Social Media. Met dit concept maken we het de mensen gemakkelijk om zelf met iets te komen. Toog, podium, techniek, vergunningen, verzekeringen, communicatiedienst zijn al aanwezig. Iedereen met een tof idee kan het daar meteen uitproberen.” 

Simon Vanrutten, mede-oprichter vzw Verrassend Positief

Al meer dan 300 Truienaren hebben zich aangemeld voor de facebookgroep Vrijstaat A. De organisatie hoopt dat de groep de komende weken zal aangroeien tot 1000 mensen.

Al een goed gevulde agenda

Dat de locatie gratis wordt aangeboden door Stad Sint-Truiden is zeker aantrekkelijk voor iedereen die een activiteit wil organiseren.
Al heel wat inwoners hebben samen met vzw Verrassend Positief plannen gemaakt voor evenementen. Lev Vanoirbeek organiseert op de locatie een comedy avond, Sören Moens pakt uit met een groot darts toernooi, kunstenaars Rudi Eurlings en Raf Roefflaer plaatsen er enkele werken. Op 1 juli gaan fuiforganisaties Cocadisco, Walk the Night en Stand Your Ground samen een feestavond organiseren. Op woensdag 5 juli zal de speelplaats van het Oud Atheneum het toneel zijn voor de populaire Midweekfeesten met een optreden van Domino.

“We zijn heel blij met dit initiatief. Met de moppen van Lev Vanoirbeek zat de sfeer op het buurtoverleg er ook meteen goed in. De organisatie heeft beloofd steeds te sluiten om middernacht en organiseert slechts 4 dansavonden, ik heb dus niet echt schrik van overlast. Ik hoop dat het een succes wordt en er opnieuw meer leven komt in onze mooie stad!”

Martine Hayen, buurtbewoonster.

Wie meer wilt weten of zelf een activiteit wil organiseren kan zich aansluiten bij de facebookgroep.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!