Overlegcomité geeft vrijdag meer duidelijkheid over opening terrassen

Partners

Vrijdag geeft het Overlegcomité uitleg over de opening van de terrassen op 8 mei. Verschillende richtlijnen zijn echter al gelekt in de pers. Wij lijsten ze even voor jullie op.

De opening van de terrassen is nog geen zekerheid. De corona- en vaccinatiecijfers moesten gunstig zijn voor er uitzicht was op zekerheid. Maar het ziet ernaar uit dat de versoepeling feit zal worden. Of alle horecazaken gaan ingaan op de optie om hun terras te openen, is nog niet duidelijk. Het af van de voorwaarden die vrijdag bekend gemaakt gaan worden.

Geen gesloten tenten, galerijen etc

Horecazaken in winkelgalerijen, zaken met een vast overdekt terras of zaken die hebben geïnvesteerd in een gesloten tent voor hun terras, zullen moeten wachten tot juni voor de volledige opening van de horeca. Hun terrassen tellen volgens de meeste media namelijk niet als open terras.
Bovendien moet je als zaak voldoende afstand kunnen voorzien tussen je terrastafels. minstens 1.5 m van stoel tot stoel en van tafel tot tafel.

Het is bovendien nog niet duidelijk of klanten naar het toilet zullen mogen gaan wanneer ze een horecazaak bezoeken. Wel moeten horecazaken ook binnen een goede ventilatie voorzien. Waarschijnlijk is dit om toiletbezoeken mogelijk te maken.

Alleen met je bubbel

Een regel die zo goed als vast ligt is het aantal mensen dat aan een tafel mag zitten. Je moet in je bubbel blijven, eventueel met je knuffelcontacten.
Er mogen maximum 6 personen aan een tafel zitten. Of kinderen hierbij worden meegeteld is net duidelijk.

Twist rond sluitingsuur

Momenteel is er nog vooral onenigheid over het sluitingsuur van de horecazaken. Experten willen sluiting vanaf 20u. De horeca zou graag tot 21.30u open blijven met dan ook de toelating om alcohol te serveren.
Momenteel geldt er namelijk een alcoholverbod vanaf 20u. In sommige gemeenten zoals Sint-Truiden is het bovendien verboden om in zaken alcoholische dranken te kopen indien ze niet samen worden gekocht met eten.

Je moet ook je mondmasker ophouden als je samen met je buitencontact ergens staat en een take-away drankje nuttigt.

Via HBVL kan je kijken welke zaken in jouw buurt zeker al zullen openen op 8 mei.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief