Paasmaandag sportief ingezet door Bloesemwalk en Bloesemrun

Paasmaandag kon gisteren niet alleen rekenen op stralend weer maar ook op veel activiteit. Twee nieuwe sportevenementen werden gisteren gelanceerd namelijk de Bloesemwalk en Bloesemrun.

De Bloesemwalk is een initiatief van vzw To Walk Again. Deze werd in 2003 opgericht door toenmalig triatleet Marc Herremans. Bij een training geraakte hij verlamd maar dit weerhield hem niet om actief in het leven te blijven staan.
vzw To Walk Again gaat verder waar de traditionele revalidatie stopt. In hun revalidatiecentrum in Herentals vangen zij mensen met een fysieke beperking op. Via moderne technologie richt de vzw zich op een revalidatie die de secundaire effecten van verlamming tegengaat, bijvoorbeeld met hun staprobot.
De organisatie zorgt ook voor inclusieve en sportieve evenementen om hun leden aan te sporen om in beweging te blijven.

Voor directeur Thomas Caers was het evenement een blij weerzien op Stayen waar hij in het verleden hoofdcoach was. Het evenement trok uiteindelijk 2000 deelnemers die de verschillende wandelroutes ( van 5 tot 42 km) uitprobeerden. De routes waren steeds op verharde wegen wat het geheel inclusief maakt voor rolstoelgebruikers.

Bloesemrun

De Bloesemrun is een initiatief van de serviceclub Kiwanis Sint-Truiden en atletiekclub TACT. De opbrengsten van het evenement zullen besteed worden aan de jeugdwerking van TACT en aan de integratie van Oekraïense vluchtelingenkinderen.
Het loopevenement ging van start bij Hasp-O Zepperen waar zo’n 426 volwassenen en 70 kinderen deelnamen aan het evenement.

Instagram