Paasweekend topmoment voor lokaal toerisme

Partners

Tijdens de paasvakantie genoten 25.000 toeristen en inwoners opnieuw van de bloesempracht in Sint-Truiden. Het mooie weer van de voorbije dagen lokte zo’n 10.000 bloesembewonderaars naar de wandel- en fietsroutes tussen de weelderige boomgaarden.

Wie tijdens de paasvakantie een wandeling maakte in onze streek zag het meteen: Het was een gezellige drukte. Het mooie weer zorgde voor een grote opkomst aan bloesemtoeristen in Sint-Truiden. Maar ook Truienaren zelf vonden hun weg naar het brede toeristische aanbod. Of het nu ging over de Bloesemmarkten op woensdagnamiddag of een bezoek aan een van de bloesembars, ze werden door menig Truienaar en niet-Truienaar bezocht.

Petra Malcorps inwoner van Brustem bracht de sfeer op de Bloesemmarkt in beeld.

15.000 bezoekers voor Bloesembar

Steeds meer mensen vonden de weg naar de bloesemmeter op de website van Toerisme Sint-Truiden.

‘Via onze toeristische website bezochten maar liefst 55.442 personen de bloesemmeter die in de laatste week van maart online kwam te staan om zo een trip te plannen naar de bloesems. Sinds het begin van april raadpleegden 190.550 bezoekers onze site. We zijn natuurlijk verheugd dat die bezoekersaantallen de cijfers van 2019 opnieuw evenaren en zelfs overtreffen.”

Nina Kvikvinia, schepen van toerisme

Op de fietsroutes kleurden de tellers rood. Richting knooppunt 189 vonden meer dan 8.000 fietsers de weg naar de bloesems. Op de zonovergoten zomerterrassen in de binnenstad, ontvingen de Truiense horeca-uitbaters de vele bezoekers met open armen. Ook de bloesembars kennen een grote toeloop. Zo telde de BelOrta Bloesembar tijdens de paasvakantie 15.000 bezoekers. Op paasdag werden er 4000 bezoekers geteld.

Ook de logiesuitbaters in Sint-Truiden kijken tevreden terug op de paasperiode. Tijdens het paasweekend waren de meeste logies volledig volgeboekt en ook op het tijdelijke kampeerterrein heerste er een gezellige drukte.

Bloesemfeest als jaarlijks hoogtepunt

Het hoogtepunt van de bloesemperiode is ongetwijfeld de jaarlijkse bloesemzegening met picknickfestival op zondag 24 april aan het kerkje van Guvelingen. De bloesems, bijen, fietsen, huisdieren en tractoren worden dan gezegend voor een goede oogst, voorspoed en veilige fietstochten. ‘

Voor meer informatie over het bloesemaanbod in Sint-Truiden kan je terecht bij de dienst Toerisme via info.toerisme@sint-truiden.be of op 011 70 18 18. Het volledige activiteitenprogramma vind je op https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/bloesem/.  De evolutie van de bloesems kan je op de voet volgen op de bloesemmeter https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/bloesemmeter/ .

Reserveer tijdig jouw picknickmand voor het Bloesemfeest op 24 april. Wil je op die dag een begeleide fietstocht maken langs de mooiste landschappen in de streek? Ook dat kan. Reserveren voor de picknick en de fietstochten kan via www.visitsinttruiden.be.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief