Panden onbewoonbaar verklaard in Lepelstraat.

Partners

In de Lepelstraat van Sint-Truiden zijn twee woningen onbewoonbaar verklaard nadat in een van de panden de vloer gedeeltelijk instortte. Het stadsbestuur zoekt nu naar de feitelijke eigenaars om hen ter verantwoording te roepen.

Op vrijdag 5 juli trokken de hulpdiensten naar de Lepelstraat. De vloer van een woning was gedeeltelijk ingezakt. Hierbij raakte de bewoonster (59) lichtgewond. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging en heeft nu opvang bij familie. Volgens de lokale brandweer is het huis oud en is de vloer op het gelijkvloers aan het verzakken door verrotting. De brandweer vond het onverantwoord om nog mensen hier te laten wonen. Het stadsbestuur besloot dan ook snel om zowel deze woning als de woning ernaast onbewoonbaar te verklaren, omdat deze van hetzelfde bouwjaar zijn en er gevreesd werd voor soortgelijke problemen. Volgens burgemeester Kempeneers wordt de bewoonster opgevangen in een hotel, op kosten van de verzekering.

Nog panden in Sint-Truiden

Kempeneers heeft contact opgenomen met Stebo om op zoek te gaan naar de eigenaars van de panden zodat zij ter verantwoording kunnen worden geroepen. Het tweede huis was eigendom van de bewoonster.

“Wij krijgen de laatste tijd steeds meer te maken met onbewoonbaarheidsverklaringen. Het is zeer jammer dat op de privΓ©markt huizen in zo’n slechte staat worden verhuurd, waar dan ook nog eens een hoge huurprijs voor wordt gevraagd. Wonen is een basisrecht en veel verhuurders buitensporen hun huurders uit, schandalig!”

Ingrid Kempeneers, burgemeester Sint-Truiden en lijsttrekker CD&V

Het probleem van panden in slechte staat is in Sint-Truiden al langer bekend. Het gaat dan ook vaak over handelspanden. Truiense ondernemers kaarten regelmatig de problematiek aan van oude, vaak verkommerde handelspanden in het stadscentrum. Door de hoge renovatiekosten die nog eens bij de start van een nieuwe zaak zouden komen, blijven deze panden vaak leegstaan. Kempeneers wijst voor deze problematiek eerder naar de Vlaamse Overheid.

“Wonen zal sowieso een belangrijk item worden voor CD&V Sint-Truiden. En ja, daar zal aan gewerkt worden, maar ook op Vlaams niveau zullen de leegstaande handelspanden aangepakt moeten worden.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester Sint-Truiden en lijsttrekker CD&V

Wonen eerste verkiezingsthema

Wonen wordt daarbij duidelijk in de kijker gezet als eerste verkiezingsthema in onze stad. Een opvallend gegeven, gezien zowel oppositie als meerderheid de laatste jaren vooral rond veiligheid veel kabaal maakten. Denk maar aan het weghalen van de rustbanken in de buurt van het station en de bijnaam ‘sheriff op hoge hakken’ die de militanten van de Truiense oppositie aan burgemeester Kempeneers gaven. Het lijkt er echter op dat zowel bij de Truiense oppositie als de meerderheid het besef is gekomen dat een thema als veiligheid vooral voordelig is voor de extreme partijen in onze stad.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief