Paragon Medical brengt inactieve zorgverleners korter bij de sector

Partners

Joris Brugmans en Dirk Verstraelen bouwden het platform Paragon Medical. Het platform moet een oplossing bieden voor het groot aantal niet ingevulde vacatures in de zorgsector.

Met het platform hopen de ontwikkelaars vooral deeltijdse medewerkers in de zorg aan te trekken. Het gaat dan om mensen met een diploma in de de brede zorgsector die deze hebben verlaten. Het is een groep die momenteel een oplossing zou kunnen bieden voor het tekort aan zorgpersoneel volgens Brugmans. Deze haalde zijn mosterd voor het project uit zijn ervaring als HR manager in het Sint-Trudo ziekenhuis.

Al meer dan 1800 inschrijvingen

Het platform werd al enthousiast onthaald en heeft reeds een 1800 inschrijvingen gehaald van medewerkers. Uit de zorgsector klinken enthousiaste stemmen. Zij kunnen via het platform namelijk op zoek naar extra flexibele medewerkers.

Het is niet het eerste platform dat werkgevers de optie biedt om op diploma werknemers te zoeken. VDAB biedt al jaren de gratis toepassing Mijn VDAB aan voor werkgevers. Met de account krijgen werkgevers toegang tot de CV’s van werkzoekenden die op dat moment bij VDAB zijn ingeschreven.
Wie een specifiek profiel zoekt kan met de account op oa diploma en werkervaring zoeken. Wel krijgt de werkgever dan alleen de gegevens te zien van mensen die op dat moment werkzoekend zijn. In dat opzicht is Paragon Medical uniek omdat ook mensen die aan de slag zijn hun gegevens openbaar kunnen maken voor zorgbedrijven.

Brugmans wil samen met zijn vennoot het project later uitbreiden naar andere sectoren die moeilijk aan personeel geraken zoals bijvoorbeeld de onderwijssector.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief