De parking aan de Cicindriastraat zal ontwikkeld worden tot woonproject. Dat meldt projectontwikkelaar SOM Project op hun website. Onze redactie nam contact op met de verantwoordelijke van het project na vele bezorgde reacties online.
Het terrein achter het Truiense C&A filiaal wordt al jaren gebruikt als parkeerterrein. Het gaat om een betalende parking die op privé-domein staat. De zone staat in het ruimtelijk uitvoeringsplan ingetekend als zone die ontwikkeld mag worden. Het Hasseltse bedrijf SOM Project heeft een plan ingediend met een visie voor de site en wacht op goedkeuring van hun aanvraag.
Het grootste deel van de site wordt woonzone met appartementen en enkele huizen met tuin. Daarnaast zal er ook plaats zijn voor een commerciële ruimte. Dit zou oa een horecazaak worden waar de projectontwikkelaar al een geïnteresseerde voor heeft. Op hun plannen die ze tonen op hun website wordt ook ruimte gelaten voor groen. De ontwikkelaar wil ook een polyvalente ruimte voorzien die als een soort buurtzaaltje zal kunnen dienen. Ook is er oog voor jongeren door de aanwezigheid van enkele startflats.
De projectontwikkelaar plant voor de site dus een totaalproject die een aanvulling moet bieden op de buurt.
Vragen over muur en parking
Op sociale media ontstond er veel ophef over het verdwijnen van de parking en de historische muur rond de zone. De reactie is natuurlijk te begrijpen. Op een paar jaar tijd is Sint-Truiden erg gegroeid als stad. Hierdoor zijn veel braakliggende terreinen die voorheen als centrumparking werden gebruikt volgebouwd.
Het was dan ook niet verbazingwekkend dat omwonenden die de hun wagen parkeren op het terrein aan de Cicindriastraat met veel vragen zaten. Som Project nuanceert de reacties. In het woonproject is namelijk een ondergrondse parking voorzien op 2 niveaus. Het onderste verdieping van de parking zal voorzien worden voor buurtbewoners als betaalparking. Het andere niveau zal voorzien zijn voor de bewoners van het complex.
Ook over de historische muur rond de site gaf de projectontwikkelaar uitleg. Deze mag namelijk niet beschadigd worden door zijn historische waarde. De projectontwikkelaar zal wel twee doorgangen creëren in de muur om een doorgang te maken.
Gezien het stadsbestuur geen eigenaar is van de terreinen kunnen zij alleen via hun RUP invloed uitoefenen op hoe de site er zal uitzien.