Pendelen wordt net iets leuker met de boekendeelkast in het Truiense station!

Wie de trein neemt in Sint-Truiden kan vanaf nu zijn pendeluren aangenaam vullen. NMBS sloeg de handen in elkaar met Bibliotheek Toni Coppens voor een boekendeelkast in het Truiense station.

Heel wat mensen pendelen dagelijks van en naar het werk of school met de trein. Een dagelijkse treinrit kan soms saai worden, maar daar heeft de NMBS in samenwerking met bibliotheek Toni Coppers iets op gevonden: ze voorzien pendelaars van een portie leesvoer via de boekendeelkast.

“We zijn zeer blij dat we kunnen deelnemen aan dit initiatief van de NMBS. Treinreizigers kiezen een boek in de deelkast aan het station, lezen het rustig op de trein en plaatsen het terug in de kast als het uit is. Of ze laten het boek achter in een boekendeelkast in een ander station. Gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen. Bibliotheek Toni Coppers vulde de kast met een divers aanbod en houdt een oogje in het zeil. Op die manier vindt ieder wat wils in de boekendeelkast en blijft de aanwezige collectie aantrekkelijk voor de treinreizigers.”

Jurgen Reniers, schepen van bibliotheek.

Deeltrend

De boekendeelkast speelt in op de deeltrend die momenteel aan de gang is. Zo had bibliotheek Toni Coppens al even eigen boekendeelkast in de foyer van het cultureel centrum. Ook Truienaren zelf deelden al eens eigen boeken aan in hun straat.

Reizigers mogen ook een eigen boek achterlaten in de boekendeelkast en het zo laten rondreizen. Het boek krijgt hierdoor een tweede leven.

“Dit initiatief sluit aan bij de huidige deeltrend. Delen van auto’s, fietsen, parkeerplaatsen, werkmateriaal, kennis… is erg populair aan het worden. De boekendeelkast aan het station past perfect binnen deze trend en is het resultaat van een participatief, inclusief en duurzaam project binnen NMBS. Als stad speelden we ook al eerder in op deze trend. Zo heeft bibliotheek Toni Coppers al een tijdje een eigen boekenruilkast in de foyer van de bib en het cultuurcentrum om inwoners op een laagdrempelige en duurzame manier te stimuleren om meer te lezen. Met de boekendeelkast aan het station krijgen nu ook pendelaars de kans om te verdrinken in een (ont)spannend boek tijdens hun reis.”

Jurgen Reniers, schepen van bibliotheek

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!