Personeel Colruyt Sint-Truiden legt werk neer na extreem geval van agressie

Gisteren werd een personeelslid van Colruyt Sint-Truiden na de werkuren buiten opgewacht, fysiek aangevallen en werd zijn wagen beschadigd. De klant die de aanval pleegde was in de winkel aangesproken over het niet-naleven van de coronamaatregelen.

De klant was niet akkoord met de maatregels en duwde bij het ontsmetten van de winkelkar, de kar tegen de schenen van de winkelbediende. Na sluiting van de winkel wachtte de man het personeelslid op en smeet met stenen naar zijn wagen. Toen het personeelslid daarna uit de wagen stapte, kreeg hij ook nog een vuistslag van de klant in het gezicht.

Het volledige incident werd op camera vastgelegd en is aan de politie gerapporteerd.  Het personeel is boos en aangeslagen door dit zoveelste voorval.

‘‘Het gebeurt bijna dagelijks dat we een klant moeten aanspreken op het opvolgen van de coronamaatregelen, waarna er vaak agressieve reacties volgen. We hebben het er echt mee gehad!’’

Personeelsleden Colruyt Sint-Truiden

Actie op donderdag 22 april

Het voltallige personeel zal morgen donderdag 22 april spontaan twee minuten het werk neerleggen uit solidariteit.


‘’We betreuren ten zeerste dit incident maar dit is zeker geen alleenstaand geval’’, weet Frank Convents, vakbondssecretaris voor ACV Puls. 
ACV Puls vraagt dringend meer respect voor het winkelpersoneel en bezorgt alle personeelsleden vandaag bloemen als een hart onder de riem. Ook zullen ze  klanten informeren met een flyer om respect voor het winkelpersoneel te vragen. Ze vragen ook steun van de directie. ‘’Het opvolgen van incidenten moet beter, we vragen dan ook dat Colruyt zich burgerlijke partij stelt’’, vertelt Frank Convents.

Ook bij andere winkels van Colruyt ziet men een stijgend aantal gevallen van fysieke en verbale agressie ten opzichte van de personeelsleden. Mensen geraken geïrriteerd door de coronaregels die gevolgd moeten worden. Ook in andere sectoren zien we het aantal gevallen van agressie stijgen.

Onze redactie wenst het personeel van Colruyt Sint-Truiden sterkte toe met hun actie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!