‘Picobello Paaspremie’ van 100 euro voor poetshulpen van vzw SDB

De vzw SDB (Sociaal Dienstenchequebedrijf) kende de laatste jaren een bijzondere groei. Met meer dan 400 poetshulpen in dienst zijn ze één van de grootste dienstencheque vzw’s in Zuid-Limburg. Als dank voor inzet en steun in de moeilijke coronaperiode ontvangen de werknemers nu  een ‘Picobello Paaspremie’ ter waarde van 100 euro.

SDB: een sociaal groeiend dienstenchequebedrijf 

“Met 8 kantoren in Zuid- en Midden-Limburg, 4 strijkateliers en meer dan 400 poetshulpen ontlasten we meer dan 3000 gezinnen van poets- of strijkwerk in onze regio. Onze vzw-structuur geeft bijzondere aandacht aan duurzame tewerkstelling met sociale  accenten. Het bedrijf wordt geleid vanuit een uniek overlegmodel. Daarenboven wordt er intern  bijzonder veel aandacht besteed aan sociale arbeidsvoorwaarden, organisatiebetrokkenheid en  persoonlijke ontwikkeling.”

Esther Snykers, directeur vzw SDB

Onlangs kocht SDB nog 120 elektrische en gewone fietsen aan voor haar personeelsleden. Een investering in duurzame mobiliteit die de komende jaren nog wordt verdergezet. 

Het kantoor van SDB in de Diesterstraat.

100 euro Picobello Paaspremie als dank! 

De coronacrisis zorgde ervoor dat de meer dan 3000 gezinnen die SDB vzw ondersteunt op een andere manier bedient moesten worden. Dit om de veiligheid van de poetshulpen te garanderen.
SDB vroeg zijn klanten dan ook rekening te houden met de geldende coronamaatregelen.
Maar ook de medewerkers van SDB toonden een enorme veerkracht en flexibiliteit tijdens deze periode. Om hen te bedanken voor hun inzet schenkt SDB hen ny allemaal een cheque twv 100 euro.

“We merken bij onze poetshulpen een groot gevoel van solidariteit met hun gezinnen om hen niet  in de steek te laten en te zorgen dat het er picobello is; maar ook dat alles picobello volgens de  gezondheidsregels verloopt. Dit waarderen we enorm. Daarvoor willen we hen bedanken met  een ‘Picobello Paaspremie’. We geven een ecocheque cadeau ter waarde van 100 euro. Deze geven we symbolisch dit Paasweekend, wanneer iedereen alles graag op zijn Paasbest  heeft, want dat is waar onze medewerkers elke dag voor zorgen. Onze poetshulpen verdienen nu  zeker een dikke proficiat!”

Roger Clerinx, voorzitter SDB vzw

Ecologisch belonen: Ecocheque van Edenred 

Om de medewerkers te belonen werd gekozen voor de elektronische Ticket Ecocheques van  Edenred. Een systeem dat door vele bedrijven wordt gekozen en tal van voordelen biedt. Het is de bewuste keuze van vzw SDB om sociale incentives te koppelen aan ecologisch verantwoorde aankopen. 

De eerste ‘Picobello Paaspremie’ werd symbolisch overhandigd door voorzitter Roger Clerinx, de directie en het dagelijks bestuur aan Lung Yi, een van de poetshulpen van SDB vzw.
(vlnr Rohnny Champagne, Lung Yi,  Roger Clerinx, Esther Snykers, Carl Nijssens)

Meer weten over SDB vzw en zijn dienstverlening? Surf dan via deze link naar hun website.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!