Podcast Bink haalt record!

De hosts van STVV-fanpodcast Bink! hebben een opmerkelijk record op hun naam geschreven: met een marathonuitzending van maar liefst 373 minuten namen ze op de slotspeeldag de langste voetbalpodcast ooit op. Van supporters en medewerkers tot sportieve helden als Jo Coppens en Patrick Goots … een bonte bende gasten droeg bij tot dit huzarenstukje van Niele Dams en Jan Moers.

Ondanks de 0-1 nederlaag beleefden de STVV-supporters afgelopen zondag een mooie seizoensafsluiter op Stayen. De ingrediënten? Een massaal bijgewoonde Ladies Noon, een reeks warme applauswissels en een memorabele verbroedering tussen spelers en supporters na afloop naar de wedstrijd.
Tussen al die festiviteiten door sneuvelde er ook een wereldrecord aan de Tiensesteenweg. Vanuit hun speciale studio in Tribune Noord namen Bink!-hosts Jan Moers en Niele Dams een aflevering van meer dan 6u (zes uur!) op.

“In totaal hebben we 373 minuten opgenomen. Zoals de trouwe fans weten, is dit een knipoog naar ons stamnummer 373. Deze marathonuitzending is de langste voetbalpodcast ooit, dus mogen we ons ineens wereldrecordhouders noemen (lacht). Bovendien was het de eerste keer dat we met een camera werkten, waardoor de gesprekken een extra dimensie kregen.”

Niele Dams, Bink Podcast

De aflevering van de podcast werd live uitgezonden via Youtube. Voor de speciale editie kregen de hosts heel wat speciale gasten over de vloer: van trouwe fans tot leden van de ploeg.


De recordpoging was meteen de kers op de taart van een geslaagd eerste seizoen Bink!.

“Zoals dat met veel nieuwe ideeën het geval is, ontstond het idee om een STVV-fanpodcast op te starten een jaar geleden met een pintje op een zomers terras. Intussen hebben een trouwe groep luisteraars opgebouwd. Deze marathonuitzending was heel pittig, maar de aanwezige toeschouwers en de boeiende gasten hebben ons erdoor gesleept. En na afloop hebben we de keel nog even gesmeerd tijdens de afterparty op Stayen. Volgend seizoen – wanneer STVV haar 100ste verjaardag viert – zullen we er dus zeker terug staan.”

Jan Moers en Niele Dams

Herbeluister de aflevering hier:

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!