Politiek wil scholen en horeca open. Overlegcomité komt vandaag samen

Het Overlegcomité wordt vandaag samengeroepen om de stijgende coronacijfers te bespreken. Verwacht wordt dat ze de aangekondigde versoepelingen voor april gaan opschorten.

© VRT Deze kalender die de regering al eerder deelde toont het ‘exitplan’ zoals het uitgedokterd was als het aantal besmettingen bleef op wat het was.

In april zouden jeugdkampen met 25 kinderen onder de 19 jaar weer mogelijk worden. Ook pretparken zouden weer mogen openen en culturele evenementen tot 50 personen zouden kunnen mits toepassing van de regels rond afstand.
Scholen zouden na de paasvakantie weer volledig kunnen overschakelen op ‘contactonderwijs. Deze versoepelingen staan nu allemaal op de helling door het stijgend aantal besmettingen.

3000 besmettingen per dag

Volgens VRT zitten we momenteel weer aan 3000 besmettingen per dag. Gevreesd wordt dat de versoepelingen voor april op de lange baan worden geschoven en de en er zelfs verstrengingen zouden komen. Het gaat dan oa over het sluiting van niet-essentiële winkels waar veel mensen bij elkaar komen.
Minister Frank Vandenbroucke meldde aan Het Belang van Limburg dat er sowieso verstrengen zullen komen. De regering wil koste wat het kost alle leerlingen weer fulltime op school na de paasvakantie. Ook het heropenen van de horeca willen ze aanhouden. (bron hbvl)

Horeca wacht bang af

Als het aantal besmettingen niet daalt in april zou dit wel eens kunnen betekenen dat de horeca het slot nog even op de deur moet houden. Een spijtige zaak voor het gemoed van de burgers en de horecazaken zelf. Vele van hen zitten op hun laatste reserves te teren en hebben al veel middelen geïnvesteerd in de heropening op 1 mei.