Populaire café Bistroke overgenomen

Het populaire café Bistroke aan het begin van de Plankstraat zal in het voorjaar van 2022 opgaan in de tapaszaak El Bocado.

Het gerucht ging al langer dat het Bistroke ging verdwijnen maar het gezellige café bleef zijn stamgasten trouw bedienen. Ze wisten de moeilijke coronaperiode zelfs door te komen door zichzelf om te vormen tot bubbelcafé dat afgehuurd kon worden voor 1 sociale bubbel per keer. Maar corona was voor de uitbaters ook een moment van zelfreflectie.
Nu na 30 jaar kiezen ze ervoor om hun avontuur met ’t Bistroke mooi af te sluiten.

Lijn van gezelligheid doorgetrokken

El Bocado wil met de overname van het pand de totaalbeleving van het ‘Sint-Zuiden’ gevoel verderzetten. De organisatie verenigt de horeca rond de OLV Kerk en de Groenmarkt om jaarlijks leuke evenementen te brengen. Ze doen dit onder andere door een uniforme aankleding van de terrassen rond de hoofdkerk om zo een zuiders gevoel te creëren.

“Met de uitbreiding slaan we met onze terrassen de brug tussen het Cosmocafé en Le Greco. Zo creëren we samen één doorlopend geheel in de Plankstraat. We gaan overal luifels voorzien zodat we samen en uniform één gezellige totaalbeleving neerzetten rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk met onze collega’s van Sint-Zuiden. Sint-Zuiden moet de trekpleister worden voor Sint-Truiden en omstreken voor iedereen die wil genieten van het goede leven.”

Jaimy Appermans, El Bocado


In maart 2022 zal ’t Bistroke op gepaste wijze afscheid neme.

Onze redactie wenst zowel hen als El Bocado veel succes toe!

Instagram