Positiviteit wint altijd! Jêrome Fontaine blikt vooruit op de heropening van de horeca

Jêrome Fontaine, mede-zaakvoerder van Cosmocafé en mede-voorzitter van Horeca Sint-Truiden mocht in HLN reageren op het perspectief dat de regering gaf voor de horeca bij het Overlegcomité van vorige week vrijdag. 1 mei zouden cafés, restaurants en bars hun deuren weer mogen openen.

Blijdschap, dat was het eerste gevoel dat bij de jonge, horeca-uitbater opkwam toen hij het nieuws hoorde.
Er was ook even lichte telleurstelling. April is traditioneel in onze streken een drukke periode voor toeristen omdat iedereen dan naar de bloesempracht komt kijken. Een opening midden april zou dus ideaal zijn geweest voor de horeca in Sint-Truiden.
Anderzijds is er eindelijk een datum en dat is voor vele uitbaters al een hele opluchting. Voor vele van hen staat het water immers aan de lippen.

“Als de sluiting nog twee of drie maanden langer zal duren, denk ik dat veel horecazaken zwarte sneeuw zullen zien. Inclusief wijzelf.”

Jêrome Fontaine, mede-uitbater Cosmocafé aan HLN

Horeca Sint-Truiden

Jêrome Fontaine nam op 11 maart 2020 het bekende Cosmocafé in Sint-Truiden over samen met mede-eigenaars Quirine Quak en Eline Laffut. Twee dagen later moesten ze helaas sluiten door toedoen van de coronamaatregelen. Maar dat hield hen niet tegen om vol positiviteit voor hun zaak te gaan. Ze legde hun focus op take-away en haalde de banden aan met mede-ondernemers in de streek.

Jêrome samen met Eline en Quirine (Foto voor corona genomen.)

Samen met Koen Francis (voormalige eigenaar Verdi) staat Jêrome aan het hoofd van Horeca Sint-Truiden. Met die organisatie hebben ze al verschillende acties ondernomen zoals een groepsaankoop van ontsmettingsdiensten toen in de zomer de horeca even open was.
Teamwork en positiviteit zijn de drijvende factoren van de Truiense organisatie.

Benieuwd naar de toekomstplannen van horeca Sint-Truiden? Hou dan zeker de kanalen van Shop & the City Sint-Truiden in de gaten. Via deze organisatie communiceert de Truiense horeca geregeld over hun acties en activiteiten.
Hou zeker ook je brievenbus in de gaten voor de flyer van Sint-Zuiden! Zij hebben al tal van (coronaproof) acitiviteiten op de planning gezet voor de zomer.

Lees hier het artikel uit HLN.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!