Priester Jef zoekt nieuw onderkomen voor levenswerk!

Eerwaarde Jozef Vroninks zoekt een nieuw onderkomen voor zijn levenswerk, een miniatuurtrein maquette van zo’n 50 vierkante meter. Het project zoekt een nieuw onderkomen en een beheerder doordat ze moeten verhuizen.

Wat 50 jaar geleden begon als hobby is uitgegroeid tot een maquette waar menig museum jaloers op zou zijn. Samen met enkele geïnteresseerden begon priester Jozef Vroninks jaren gelden aan een project rond speelgoedtreinen in een verlaten lokaal op de bovenste verdieping van het abdij-internaat in ons Truiens stadscentrum. De hobby groeide uit tot een imposante miniatuur spoorwegnetwerk met 14 banen of zo’n 120 meter aan sporen. HBVL kwam afgelopen zomer nog langs om de collectie in beeld te brengen.

Nieuw onderkomen en beheerder gezocht!

De leuke collectie, die ook te bezoeken was, staat momenteel echter voor een kruispunt. Eerwaarde Vroninks moet een nieuw onderkomen zoeken voor zijn miniatuur treinnet omdat het abdij-internaat grote renovatiewerken zal ondergaan. Omdat de priester ook op leeftijd is, zoekt hij iemand om het beheer van de collectie op zich te nemen.

In HBVL roept Phil Plecker, een van de initiatiefnemers van de collectie, op om de treinmaquette onder ge brengen in de Minderbroederssite. Volgens hem zijn er vele organisaties in onze stad die op zoek zijn naar extra opslagruimte voor hun vereniging. Momenteel wordt de Minderbroederskerk gebruikt als evenementenlocatie. De abdijgebouwen blijven vooralsnog ongebruikt. Voor onderkomens zijn ze onvoldoende in orde. Maar voor verenigingen zou de site een tijdelijke oplossing kunnen bieden.

Update: Ondertussen heeft de aannemer die voor de renovaties van het Abdij-internaat zal zorgen een oplossing voorzien voor priester Jef. De aannemer zal een overkapping voorzien zodat de treininstallatie gewoon kan blijven staan. Priester Jef zoekt echter nog steeds voor geïnteresseerden die de hobby willen ondersteunen of overnemen.

Wie interesse heeft in het project kan contact opnemen met priester Jozef Vroninks via het nummer 0472/53.81.71 of via mail ahjv@scarlet.be

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!