Primeur in België: Makers LAM Gin lanceren Gin Ice Wine concept in samenwerking met Wijndomein Helshoven

Partners

Jeroen Houben, wijnmaker uit Helshoven slaat de handen in elkaar met LAM Gin bedenkers, Bram Deltour en Pim Leurs. Samen brachten ze begin mei de Gin Ice Wine uit.

Bedenker Jeroen Houben, wijnmaker bij domein Helshoven, haalde de mosterd voor het drankje in Canada. Onder de naam Vice kan je daar een drankje vinden dat een combinatie is van wodka en ijswijn.
Ijswijn is een zoete wijn die vaak als dessertwijn wordt gedronken. Houben maakt die van hem door het bevriezen van peren. De fruitige toetsen zijn ideaal voor de combinatie met LAM Gin dat wordt gemaakt met Haspengouwse appels.

“Met het juiste vakmanschap kan je met ons lokaal fruit écht prachtige producten maken. Naast wijndruiven produceren we dus ook dranken van appel, peer of kers. We mogen fier zijn dat onze grondstoffen zo royaal en kwalitatief kort bij huis te vinden zijn.”

Jeroen Houben, Wijndomein Helshoven

Nieuw streekproduct om trots op te zijn

Het nieuwe Belgische drankje is goud van kleur en heeft sterke aroma’s van zowel peer als appel. De twee vruchten waarvoor duizenden toeristen naar Haspengouw afzakten tijdens het bloesemseizoen.
Wanneer je een glas Gin Ice Wine bestelt kan je je voorbereiden op een frisse, fruitige ervaring met het frisse van een witte wijn en de heerlijke geuren van appel en peer. Ideaal voor de zomermaanden.

“Toen Jeroen me de tubes toonde geloofde ik meteen in het verhaal. Als jonge ondernemers is het belangrijk om elkaar te ondersteunen en te versterken. Ik ben dan ook zeer blij dat hij aan LAM Gin dacht om dit uniek product te lanceren.”

Bram Deltour, LAM Gin

De Gin Ice Wine is exclusief te verkrijgen bij LAM Gin en het Wijndomein in Helshoven. Je kan het drankje ook gaan proeven bij de Fruit Valley Lounge en Fietsstop aan de mooie Fruitvallei in Sint-Truiden.
Het drankje wordt in tubes van 10 cl geserveerd en verkocht. Neem zeker een kijkje op de website van LAM Gin voor meer informatie.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief