Primeur in Vlaanderen: Truiense horecagids volledig digitaal beschikbaar

Vorig jaar stelde het Truiense bestuur de horecagids voor. De gids werd voorgesteld als medewegwijzer naast de Truiense toeristische gids die in alle Truiense logies etc zou worden aangeboden om bezoekers tips te geven over restaurants, cafés, bars, frituren en nog veel meer. Nu is de gids ook volledig digitaal te verkrijgen.

De horecagids is een overzichtswerk van alle horecazaken in Sint-Truiden. Deze was tot voor kort alleen in een gedrukte versie te verkrijgen maar is nu ook volledig digitaal beschikbaar via de stadsapp en via horeca.sint-truiden.be/home. De digitale gids is een samenwerking tussen Stad Sint-Truiden en IT-bedrijf Fairville. Het is een primeur in Vlaanderen dat een horecagids volledig digitaal wordt aangeboden aan Truienaren en aan bezoekers via een website. Alle horecazaken worden krachtig omschreven en je vindt in de online gids de actuele openingsuren, contactgegevens en enkele sterke troeven per zaak. Deze gegevens kunnen door de uitbaters zelf worden beheerd waardoor alle info in de online gids steeds up-to-date gehouden kan worden. Alle zaken worden bovendien geografisch weergegeven op een interactieve kaart en via de handige zoekfunctie vind je snel jouw ideale adresje in het uitgebreide aanbod.

“Sint-Truiden is de eerste stad met deze unieke gids in de stadsapp. Inwoners en bezoekers van onze stad hebben op deze manier het uitgebreide horeca-aanbod altijd en overal bij de hand via hun smartphone. De uitnodigende look en feel van de papieren gids zie je ook online terug en alle adresjes zijn onderverdeeld in handige rubrieken. Wie navigeert door deze online gids, krijgt meteen zin om onze stad offline te beleven en uit eten te gaan.”

Hilde Vautmans, schepen citymarketing

Plannen voor meer toepassingen

De data uit de Truiense stadsapp wordt gebruikt om een externe website te creëren. Horeca-uitbaters kunnen dus in een paar klikken hun informatie wijzigen waarna deze op verschillende platformen wordt geactualiseerd. De techniek biedt ook mogelijkheden naar andere publicaties van Stad-Sint-Truiden. Zo zijn er plannen voor een ondernemersgids en wordt bekeken hoe de toeristische gids later via de stadsapp digitaal ontsloten kan worden.

Sint-Truiden werkt op deze manier een kritiek weg die ze bij de publicatie van de horecagids kregen. Namelijk dat een gedrukte gids per definitie al nietmeer actueel is na de verdeling. Er komen immers steeds nieuwe zaken bij en er zijn geregeld aanpassingen qua openingsuren, menu etc.

De digitale gids werd op de lente opendeur voorgesteld door enkele chocolaatjes te verdelen met een QR-code. Deze code leidde de bezoeker naar de vernieuwde online gids.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!