Primeur in Vlaanderen: Truiense horecagids volledig digitaal beschikbaar

Partners

Vorig jaar stelde het Truiense bestuur de horecagids voor. De gids werd voorgesteld als medewegwijzer naast de Truiense toeristische gids die in alle Truiense logies etc zou worden aangeboden om bezoekers tips te geven over restaurants, cafΓ©s, bars, frituren en nog veel meer. Nu is de gids ook volledig digitaal te verkrijgen.

De horecagids is een overzichtswerk van alle horecazaken in Sint-Truiden. Deze was tot voor kort alleen in een gedrukte versie te verkrijgen maar is nu ook volledig digitaal beschikbaar via de stadsapp en via horeca.sint-truiden.be/home. De digitale gids is een samenwerking tussen Stad Sint-Truiden en IT-bedrijf Fairville. Het is een primeur in Vlaanderen dat een horecagids volledig digitaal wordt aangeboden aan Truienaren en aan bezoekers via een website. Alle horecazaken worden krachtig omschreven en je vindt in de online gids de actuele openingsuren, contactgegevens en enkele sterke troeven per zaak. Deze gegevens kunnen door de uitbaters zelf worden beheerd waardoor alle info in de online gids steeds up-to-date gehouden kan worden. Alle zaken worden bovendien geografisch weergegeven op een interactieve kaart en via de handige zoekfunctie vind je snel jouw ideale adresje in het uitgebreide aanbod.

β€œSint-Truiden is de eerste stad met deze unieke gids in de stadsapp. Inwoners en bezoekers van onze stad hebben op deze manier het uitgebreide horeca-aanbod altijd en overal bij de hand via hun smartphone. De uitnodigende look en feel van de papieren gids zie je ook online terug en alle adresjes zijn onderverdeeld in handige rubrieken. Wie navigeert door deze online gids, krijgt meteen zin om onze stad offline te beleven en uit eten te gaan.”

Hilde Vautmans, schepen citymarketing

Plannen voor meer toepassingen

De data uit de Truiense stadsapp wordt gebruikt om een externe website te creΓ«ren. Horeca-uitbaters kunnen dus in een paar klikken hun informatie wijzigen waarna deze op verschillende platformen wordt geactualiseerd. De techniek biedt ook mogelijkheden naar andere publicaties van Stad-Sint-Truiden. Zo zijn er plannen voor een ondernemersgids en wordt bekeken hoe de toeristische gids later via de stadsapp digitaal ontsloten kan worden.

Sint-Truiden werkt op deze manier een kritiek weg die ze bij de publicatie van de horecagids kregen. Namelijk dat een gedrukte gids per definitie al nietmeer actueel is na de verdeling. Er komen immers steeds nieuwe zaken bij en er zijn geregeld aanpassingen qua openingsuren, menu etc.

De digitale gids werd op de lente opendeur voorgesteld door enkele chocolaatjes te verdelen met een QR-code. Deze code leidde de bezoeker naar de vernieuwde online gids.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief