Problemen met de afvalkalender zorgen voor verwarring

Op sociale media lezen we steeds vaker klachten van Truienaren. Reden is de verwarring die ontstond rond de afvalkalender.

Veel verwarring kwam in eerste instantie van de nieuwe regeling rond de afvalkalender. Sommige data kwamen niet meer overeen met wat mensen ervoor gewend waren. Maar toch bleek er meer aan de hand te zijn.

“De afvalkalender op zich is niet fout. Er is wel een probleem met de legende op pg 33. Hier is een fout bij de opsomming van straten waardoor sommige mensen niet kunnen afleiden wanneer hun glas wordt opgehaald en anderen dan weer niet kunnen nagaan wanneer hun glas, papier/karton wordt opgehaald.”

Carl Nijssens, gemeenteraadslid en lid raad Limburg.net

Ook kersverse schepen van huisvuil Johan Mas bevestigt de situatie.

“Het gaat inderdaad om een menselijke fout. Bij het printen van de kalender werd een fout in de legende niet opgemerkt. Limburg.net zal nu een brief rondsturen om mensen te informeren.”

Johan Mas, schepen van huisvuil

Limburg.net communiceerde reeds op 23 december 2021 via hun sociale media over de fout. Stad Sint-Truiden deelde het bericht toen. Al is het begrijpelijk dat burgers dit niet zagen voorbij komen gezien de feestdagen.

Alternatieven

Limburg.net zal voorlopig dus geen nieuwe kalenders versturen. De getroffen mensen zullen een brief ontvangen met uitleg.

Ondertussen kan je het schema van de afvalophaling controleren via de website van Limburg.net of via de Stadsapp.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!