Programma 76ste carnavalseizoen officieel voorgesteld

Het programma van het Truiense carnavalseizoen werd zaterdag 4 februari officieel voorgesteld samen met DE affiche van dit jaar. Het beloofd een carnaval als vanouds te worden met een feestpaviljoen op de Groenmarkt en non-stopfeest!

Het belooft een carnaval zoals vanouds te worden. De Orde van de Commeduur kiest dit jaar namelijk weer voor een feestpaviljoen op de Groenmarkt waar de meeste feestelijkheden zullen doorgaan. De feestperiode zal voor ieder wat wils hebben. Zo heeft de Orde van de Commeduur niet allen zijn traditionele evenementen zoals het Faat verklieëd bal op zaterdag 18 februari en de Machtsoverdracht op zondag 19 februari. Er zijn dit jaar ook activiteiten voor andersvaliden, senioren en kinderen met natuurlijk de hoogdag 20 februari wanneer de 76ste Verloure Moondagstoet.

“In totaal nemen maar liefst 45 carnavals- en folkloreverenigingen deel”, vertelt een enthousiaste. Onze stad ademt carnaval. Truiens striptekenaar Kim Duchateau tekende dit jaar de opvallende affiche voor ‘carnaval in Sintruin 2023’. Ook in het stadscentrum zal je overal carnaval zien, ruiken en voelen. Zo worden o.a. de ramen van horecazaken beschilderd met leuke carnavalstekeningen. Truienaars en bezoekers uit alle omstreken zijn welkom in onze stad voor hét carnavalsfeest van het jaar!”

Hilde Vautmans, schepen van Carnaval

Belangrijk: Informatie stoet

De stoet rijdt vanaf 13u33 via Schurhoven, Nieuwpoort, de Houtmarkt, de Plankstraat, het Heilig Hartplein, de Luikerstraat, het Europaplein, de Naamsevest, de Clockemstraat, de Stapelstraat, het Sint-Martenplein, de Rijschoolstraat, de Kazernestraat, het Sint-Martenplein, de Breendonkstraat, de Diesterstraat , de Beekstraat, de Zoutstraat, de Groenmarkt en dan terug via de Diesterstraat naar de Abdijstraat door het stadscentrum.

Zone voor personen met een handicap

Op donderdag 16 februari is er de grote andersvalidencarnavalsfuif in tent van de Groenmarkt. Daarnaast wordt er tijdens de carnavalsstoet, op maandag 20 februari, een zone voorzien waar personen met een handicap in alle comfort naar de stoet kunnen. Deze zal op de Naamsevest zijn ter hoogte van Sint-Vincentius. Bezoekers van deze zone kunnen vlakbij parkeren. Hiervoor dien je je vooraf aan te melden bij de dienst Evenementen van de stad Sint-Truiden via info.evenemenen@sint-truiden.be

Alle activiteiten op een rij

Hieronder posten wij een overzicht van de activiteiten. Het volledige overzicht met uitgebreide informatie kunnen jullie vinden www.raadvanelf.be

“In het goedgevulde programma is er voor ieder wat wils, vertelt burgemeester Ingrid Kempeneers trots. “Alle kinderen zijn welkom tijdens het kindercarnavalfeest XXL op zondag 12 februari vanaf 13u11 in het feestpaviljoen op de Groenmarkt. Op 14 februari is daar ook een senioren dansmatinee om 13u33. In Sint-Truiden ook geen carnaval zonder kermis. De tientallen kraampjes en attracties zijn geopend van vrijdag 17 februari tot vrijdag 24 februari. ”

Ingrid Kempeneers, burgemeester Sint-Truiden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!