Provincie Limburg start project met klimaattuincoaches

Provincie Limburg start met een project rond klimaattuincoaches. De coaches gaan bij mensen langs om te kijken hoe zij hun tuinen klimaatvriendelijker kunnen maken.

“Het klimaat begint in je eigen achtertuin”, zal het Provinciaal bestuur hebben gedacht. Zij lanceerde gisteren een project waarbij coaches op de baan gaan om mensen te tips te geven om hun tuin klimaatvriendelijk(er) te maken.
Via de website  www.limburgseklimaattuinen.be kan je een afspraak maken met een klimaattuincoach. Deze komt dan langs en geeft een evaluatie van je tuin. Binnen de twee weken krijg je de adviezen ook op papier.
Het bezoek kost je 50 euro, de overige 200 euro worden gedekt door Provincie Limburg.

De Vlaamse Bouwmeester meldde recent dat tuinen in steden naar de toekomst toe steeds belangrijker gaan worden. In steden kan het vaak tot 5 graden warmer zijn dan op het platte land. Dit door de afwezigheid van bomen en waterpartijen.

De Tuinen van nu zijn niet meer de tuinen van vroeger. In het VRT journaal van vrijdag 23 april getuigden Philippe en Martine uit Sint-Truiden hoe hun tuin is verandert door de klimaatopwarming. Hun grote open tuin heeft tijdens de warme zomermaanden niet altijd veel schaduw waardoor hun vijver zelfs zonder water kan komen te zitten.
Je kan het interview bekijken via deze link.
Je kan hun getuigenis ook lezen via deze link naar HBVL.

Instagram