PVDA Sint-Truiden houdt eigen Lente Poets

Na Vooruit pleit nu ook PVDA Sint-Truiden voor een herinvoer van de traditionele Lente Poets. Zij hielden daarrond een actie waarbij ze grofvuil gingen ophalen.

De traditionele Lente Poets waarbij Truienaren hun grofvuil op de stoep konden zetten en dit gratis werd opgehaald, is afgevoerd. In de plaats daarvan kunnen Truienaren enkele weken gratis hun grofvuil afleveren in het containerpark. De actie liep eerst van 9 tot 27 maart maar omdat het containerpark volgeboekt was, besliste het stadsbestuur om de actie te verlengen tot 17 april.

Minder kosten en coronaproof

De verandering kwam er volgens het stadsbestuur nadat bleek dat bij het ophalen van grofhuisvuil veel mensen hun afval niet afdoende sorteerde wat arbeidsintensiever was voor de stadsmedewerkers. Daarop kwam de beslissing om voor enkele weken het leveren van grofvuil aan het containerpark gratis te maken.
Het afsprakensysteem in het containerparkt werd ook in het leven geroepen om coronabesmettingen te voorkomen.

Mensen die alsnog een ophaling van hun huisvuil wouden konden dit doen via een reservatie bij Limburg.net. Dit wel tegen betaling.

Kritiek van andere partijen

Vooruit via monde van Filip Moers en Ludwig Vandenhove waren de eersten om deze beslissingen in vraag te trekken. De nieuwe regeling was volgens hen geen goed plan voor mensen zonder auto.
PVDA Sint-Truiden hield het niet alleen bij woorden maar voerde ook actie. Zij gingen de afgelopen weken de baan op om grofvuil bij mensen op te halen.

Zij vragen bovendien aan mensen om hun petitie te tekenen om deze ophaling weer in te voeren.