PVDA zet het stationsloket in de bloemen

Partners

Vandaag 1 maart veranderen de openingsuren van verschillende stationsloketten. De NMBS besliste om de openingsuren van verschillende treinloketten te beperken, waaronder dat van Sint-Truiden.

De NMBS had al aangekondigd dat ze 44 treinloketten in Vlaanderen gingen sluiten. Zij maken zich sterk dat de meeste reizigers gebruik maken van de ticketautomaten in de stations. Indien er problemen zijn kunnen mensen contact opnemen met het noodnummer.
De organisatie TreinTramBus reageerde op 1 februari gelaten op het nieuws. Woordvoerder Peter Thoelen meldt dat de organisatie begrijpt dat het een onlogische kost is voor een bedrijf om loketten open te houden waar dagelijks slechts een paar mensen passeren. Maar dit lost het probleem van mensen met een digitale achterstand niet op.

 ‘Het is spijtig voor de vele mensen die nog niet thuis zijn in de digitale wereld. Dat zijn er toch meer dan je zou verwachten. Lang niet iedereen koopt tickets via apps. Bovendien merken we ook dat vele mensen een fysiek ticket willen komen van een fysieke persoon achter een loket, al is het maar om meer uitleg te vragen over dienstregelingen, overstappen enz.’

Peter Thoelen, woordvoerder TreinTramBus (website)

Loket in Sint-Truiden niet meer open op zondag

Op 12 februari werd ook bekend dat NMBS de openingsuren van verschillende stationsloketten in Limburg ging beperken. Peter Meukens van TreinTramBus reageerde toen boos op Radio 2 en in een artikel van de VRT. De communicatie hierover vanuit de NMBS was zeer onduidelijk en moeilijk te vinden op de website. Bovendien werd het nieuws half februari bekend gemaakt terwijl de veranderingen al op 1 maart ingaan.

 “Als ik cynisch ben, zou ik me afvragen: heeft men nog loketten in Limburg gevonden waar men de openingsuren kan beperken? Er zijn al zo weinig stations die nog bemand zijn. Dit is moeilijk voor kwetsbare mensen die geen  smartphone of computer hebben. Die mensen zijn afhankelijk van die ene automaat in een station, die misschien werkt of misschien ook niet. Wij betreuren deze beslissing. Natuurlijk is er een digitale vernieuwing, en heel wat mensen kunnen hun plan wel trekken, maar dat geldt zeker niet voor iedereen.”

Peter Meukens, TreinTramBus op Radio 2 Limburg

TreinTramBus pleit voor een ‘gecombineerd loket.’ De organisatie begrijpt namelijk dat voor veel diensten het openhouden van loketten veel kosten met zich meebrengt. Daarom pleiten ze voor een loket waar je zowel voor diensten van Bpost, de Lijn als NMBS terecht kunt. Op deze manier heeft de reiziger steeds een fysiek persoon om uitleg aan te vragen en worden kosten bespaard.

PVDA Sint-Truiden zet loketbediende in de bloemetjes

PVDA Sint-Truiden gaf zondag een ruiker blomen aan de loketbediende in het station van Sint-Truiden. Zij wijzen net als de organisatie TreinTramBus op de noodzaak van een loket met persoonlijke hulp voor reizigers.

“Het werk van loketbedienden verdient meer appreciatie. Mensen die niet met een automaat overweg kunnen, dagjestoeristen die naar de kust gaan, studenten en pendelaars die informatie willen over hun abonnement,… voor hen wordt de dienstverlening steeds slechter. “

Maxime Pirard, PVDA Sint-Truiden (facebook)

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief