Qvax vanaf 12 april in werking in vaccinatiecentrum Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

Vanaf vandaag kan je je online inschrijven op een reservelijst voor je lokaal vaccinatiecentrum . Deze morgen was er al een wachtrij van een uur om je digitaal te kunnen inschrijven op de website. Maar ons lokaal vaccinatiecentrum zal pas midden april gebruik maken van het digitale platform.

Via QVax kan je je aan de hand van rijksregisternummer inschrijven voor de reservelijst van een vaccinatiecentrum in je buurt. Komt iemand die aan de beurt is niet opdagen voor zijn of haar vaccin dan maak je dus kans om opgeroepen te worden om eerder een spuitje te krijgen als je op de reservelijst staat.
Alleen de vaccinatiecentrum van Deinze en Roeselare maken momenteel gebruik van het systeem. Dit als test. Als zij tevreden zijn over de werking van het platform zal ook het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden-Gingelom en Nieuwerkerken het gaan gebruiken vanaf 12 april. Dat maakte Stad Sint-Truiden vandaag bekend via facebook.

Je kan je vanaf vandaag inschrijven via www.qvax.be. Opgepast, momenteel duurt het langer dan een uur voor je je kan inschrijven.

Risicopatiënten

Risicopatiënten zullen na de 65-plussers worden gevaccineerd. Wil je weten of je een risicopatiënt bent? Dan kan dit zelf nakijken via de website myhealthviewer.be. Hiervoor heb je een E-ID reader nodig.

Instagram