Raadsheren hekelen politieke hetze in zaak Villa Rosa

Een zorgkundige die spottende beelden maakte van bewoners in woonzorgcentrum Villa Rosa, dreigt een boete te krijgen. Dat meldt HBVL. De krant merkt bovendien op dat het dossier van de zaak onvolledig is en de raadsheren van beide partijen de politieke hetze rond de zaak aanhaalden.

In 2018 kwam aan het licht dat een kleine groep verpleeg- en zorgkundigen in Villa Rosa foto’s hadden genomen van bewoners en deze in een whatsapp-groep hadden verspreid. De leiding van het zorgbedrijf nam meteen stappen waardoor de betrokken zorgverleners ontslagen werden. Eens het nieuws de media bereikte werd het verhaal een echt politiek schouwspel waarbij luid om het ontslag van OCMW-voorzitter Pascy Monette werd gevraagd.

Zowel de rechter, de procureur als de raadsheren van de beklaagde en de burgerlijke partij, hadden problemen met hoe het dossier tot stand is gekomen. De rechter noemde het dossier onvolledig. De raadsheren hekelde dan weer het politieke spel dat rond het dossier is gespeeld. Volgens hen zijn bepaalde bewijsstukken, zoals opnames van bekentenissen, nooit overgemaakt.

Geldboete

Slechts één van de vier betrokkenen was aanwezig op de zitting woensdag. De beklaagde was namelijk de enige die had toegegeven dat ze foto’s had gemaakt van bewoners.
De procureur stelt dat er een zware inbreuk van de privacy. Dat de beklaagde dan ook de foto’s had bewerkt en ze had voorzien van commentaar was volgens hem onprofessioneel. Hij vraagt aan de rechter om een geldboete van 1200 euro op te leggen.

Het vonnis rond de zaak zal uitgesproken worden op 29 maart.

Bron artikel.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!