Raadsheren hekelen politieke hetze in zaak Villa Rosa

Partners

Een zorgkundige die spottende beelden maakte van bewoners in woonzorgcentrum Villa Rosa, dreigt een boete te krijgen. Dat meldt HBVL. De krant merkt bovendien op dat het dossier van de zaak onvolledig is en de raadsheren van beide partijen de politieke hetze rond de zaak aanhaalden.

In 2018 kwam aan het licht dat een kleine groep verpleeg- en zorgkundigen in Villa Rosa foto’s hadden genomen van bewoners en deze in een whatsapp-groep hadden verspreid. De leiding van het zorgbedrijf nam meteen stappen waardoor de betrokken zorgverleners ontslagen werden. Eens het nieuws de media bereikte werd het verhaal een echt politiek schouwspel waarbij luid om het ontslag van OCMW-voorzitter Pascy Monette werd gevraagd.

Zowel de rechter, de procureur als de raadsheren van de beklaagde en de burgerlijke partij, hadden problemen met hoe het dossier tot stand is gekomen. De rechter noemde het dossier onvolledig. De raadsheren hekelde dan weer het politieke spel dat rond het dossier is gespeeld. Volgens hen zijn bepaalde bewijsstukken, zoals opnames van bekentenissen, nooit overgemaakt.

Geldboete

Slechts één van de vier betrokkenen was aanwezig op de zitting woensdag. De beklaagde was namelijk de enige die had toegegeven dat ze foto’s had gemaakt van bewoners.
De procureur stelt dat er een zware inbreuk van de privacy. Dat de beklaagde dan ook de foto’s had bewerkt en ze had voorzien van commentaar was volgens hem onprofessioneel. Hij vraagt aan de rechter om een geldboete van 1200 euro op te leggen.

Het vonnis rond de zaak zal uitgesproken worden op 29 maart.

Bron artikel.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief