Recensie: ‘Foei, minister,’ sluit seizoen de Roxy af. Mis het niet

‘Foei, minister,’ is het meest recente stuk dat loopt in Theater de Roxy. Het stuk is de afsluiter van het seizoen in de bekende theaterzaal.

‘Foei, minister,’ is een herwerking van het stuk ‘Out of Order,’ door de Britse toneelschrijver Ray Cooney. In het stuk volgen we een minister die zijn affaire wil consumeren met zijn minnares. Hun nacht van passie wordt echter onderbroken wanneer ze een lijk in hun hotelkamer ontdekken. Chaos breekt uit en de ene hilarische situatie volgt de andere op in deze deurkomedie.

“‘Foei, minister,’ is een typisch voorbeeld van een goede deurkomedie waarbij snelle dialoog en actie zorgt voor een hilarische opbouw in het verhaal. Na een iets trage opbouw, volgt de ontknoping in het tweede deel. Komedies van dit soort kunnen moeilijk te volgen zijn door de snelle opeenvolging van personages en scenes. Maar door de sterke cast die hun rollen herkenbaarheid en kleur geven, is het stuk een top ervaring.”

Natascha Clerinx, reporter Sintruin Begot

Het stuk is een echte aanrader met vele castleden uit eigen streek. De voorstellingen zijn bijna uitverkocht maar op 25 mei is er een extra voorstelling met nog veel plaats. Mis het niet!

Tickets kunnen geboekt worden via

© De Roxy Met Kevin Caers, Gunter Reniers, Céline Malyster, Bart Daenen, Didier Bessemans, Maryse Boffin, Steve Michiels, Nele Vissers e.a. Regie: Kevin Caers

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!