Reddend zwemmen enorm populair ook bij STRC

Bij de Sint-Truidense reddingsclub willen ze trainingsuren met andere Truiense watersportclubs delen. Reden is de enorme populariteit van het reddend zwemmen.

Reddend zwemmen zit weer in de lift en dat voelen ze bij de Sint-Truidense reddingsclub. De club moet een ledenstop invoeren door de vele aanvragen, zo meldt VRT NWS.
Peter Istas, trainer bij STRC, zegt dat de populariteit van de sport in zijn variëteit ligt. Ook haalt hij in de reportage van VRT aan dat de club het aantal leden moet beperken omdat ze maar een beperkt aantal trainingsuren per week hebben. Net als andere watersportclubs is de STRC gebonden aan de uren die beschikbaar zijn voor watersportclubs in het Truiense Bloesembad. Istas wil nu bekijken of er geen samenwerking mogelijk is met andere clubs uit de regio om gezamenlijke trainingen te geven.

Tekort aan redders opgelost?

STRC is niet alleen qua sportprestaties een actieve en succesvolle club. Tijdens de zomer sprongen leden van de club al bij in het Truiense bloesembad om het tekort aan redders op te vangen. Istas meent echter dat de populariteit van zijn sport niet onmiddellijk betekent dat er meer leden ook fulltime redder willen worden.

Meer lezen kan via deze link.

Instagram