Rémy is eerste jeugdambassadeur van de Fruyteniers!

De zoektocht van de Keizerlijke Commanderie is voorbij. Uit zo’n 37 inzendingen kozen ze Rémy als jeugdambassadeur voor het Haspengouws fruit.

De 13-jarige Rémy Gressens mag zich met trots de allereerste (jeugd)fruitambassadeur noemen van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers. Deze organisatie zet zich in voor de promotie van fruit en fruittraditie in onze streken. De groep lanceerde onlangs een oproep om hun eerste fruitambassadeur aan te stellen. Ze kregen 37 inzendingen van enthousiaste, jonge fruitliefhebbers. De jury koos uiteindelijk voor Rémy Gressens, een enthousiaste Zepperse fruitliefhebber.

Gezicht van verschillende acties

Op 23 april zal Rémy officieel worden voorgesteld en ingezegend tijdens de bloesemzegening. Hij zal het gezicht worden van verschillende activiteiten van de Keizerlijke Commanderie. Zo zal hij mee mogen naar het Koninklijk Paleis om het eerste fruit te schenken aan de koning maar zal hij ook acties voeren via sociale media. De jonge fruitambassadeur krijgt van de Fruyteniers alle vrijheid om met eigen initiatieven te komen om de fruittraditie in onze streek te promoten bij leeftijdsgenoten.

Tentoonstelling

Momenteel kan je ook de tentoonstelling Fruitige Beelden bezoeken van de Keizerlijke Commanderie. Het is een fotowedstrijd waar professionele fotografen en amateurs beelden konden inzenden van fruit. De tentoonstelling loopt nog tot 30 april. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete beeld voor een publieksprijs.

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van Dienst Toerisme. Klik op het bericht hieronder voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!